Altılı masanın ortak adayı ne zaman belli olacak? Yeni açıklama…

2023 seçimlerine az bir süre kala altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yılbaşından sonra hadiselerin gelişimine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz” dedi. 

SİYASET 21.11.2022, 10:36
Altılı masanın ortak adayı ne zaman belli olacak? Yeni açıklama…

Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 6 ay kala altılı masanın ortak adayı merakla bekleniyor. Cumhur İttifakı’nın adayı bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken, altılı masanın adayı belirsizliğini koruyor. CHP kanadı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ısrarcı davranırken, İYİ Parti’nin ise bu talebe sıcak bakmadığı öne sürülüyor. 

“Cumhurbaşkanı adayına ilişkin kısa bir istişaremiz oldu”

Aylardır belirsizliğin hakim olduğu konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ortak adayın kamuoyuna açıklanması hususunda yılbaşını işaret etti. “Seçime Hazırlık” isimli toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, “Altılı masa bünyesindeki partiler olarak son toplantımızda birçok konu görüşüldü. Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de kısa bir istişaremiz oldu. Ancak bizim belirlediğimiz bazı prensipler var. Seçim tarihi belli olduktan sonra cumhurbaşkanı adayımızı karara bağlayıp açıklamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Seçim tarihi belli olmadan aday açıklamak çok doğru değil”

2022 yılı sonuna kadar altılı masanın ortak adayını açıklamayacağını belirten Temel Karamollaoğlu, “Yılbaşından sonra hadiselerin gelişimine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz. Çünkü bu bizde de dünyada da bir alışkanlıktır. Seçim tarihi belli olmadan aday açıklamak çok doğru değil. Bu konu kritik bir konu. Tüm partiler olarak bu konu üzerine tartışacağız. Doğru zamanda doğru kişiyi açıklayacağımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)