Altılı masanın bir araya geleceği yeni tarih belli oldu    

Altılı masayı oluşturan CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi liderleri, 2 Ekim’de yeniden bir araya gelecek. 

SİYASET 20.09.2022, 13:11
Altılı masanın bir araya geleceği yeni tarih belli oldu    

8 ay içerisinde birçok toplantı gerçekleştiren altılı masa liderlerinin 2 Ekim Pazar günü bir kez daha bir araya geleceği açıklandı. Türkiye, şimdiden 2023 seçimlerinin heyecanını yaşarken, 6 muhalefet partisinin ortak cumhurbaşkanı adayı da merakla bekleniyor. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak duyurulurken, altılı masanın ortak adayı konusunda en çok konuşulan isimler Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ve Mansur Yavaş olarak ön plana çıkıyor. 

8 ayda 36 toplantı yapıldı

8 aylık süreç içerisinde toplam 36 toplantı gerçekleştiren altılı masa liderleri, 37’nci toplantı için bir araya gelmeye hazırlanıyor. Geride kalan 36 toplantıda ortak aday konusunda herhangi bir isim konuşulmazken, 2 Ekim’deki görüşmede yeni bir ismin gündeme gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. CHP yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ısrarcı olduğu öne sürülürken, İYİ Parti kanadının ise Mansur Yavaş’ı istediği iddia ediliyor. Saadet Partisi’nin önde gelen isimleri ise bu süreçte yaptıkları açıklamalarla Abdullah Gül ismini işaret ediyor. 

Yorumlar (0)