Altılı Masa’nın adayı ne zaman belli olacak? Karamollaoğlu açıkladı

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Seçilebilecek, vatandaşların teveccühünü elde edecek ve altı partinin de destek gösterdiği bir cumhurbaşkanı adayının ilerleyen haftalarda kesinleştirilmesi planlanıyor." dedi.

SİYASET 29.01.2023, 11:23 30.01.2023, 00:39
Altılı Masa’nın adayı ne zaman belli olacak? Karamollaoğlu açıkladı

Bir televizyon programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, burada seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı hakkında konuşan Karamollaoğlu, "Takvim olarak mevcutta şubat ayına girdik sayılır. Adaylık ise şubat ayı içerisinde mutlaka kesinleşir” şeklinde konuştu.

“Kesinleştirilmesi gerekiyor”

Birçok kişinin adayı merak ettiğine değinen Karamollaoğlu, “İnsanlar ‘Nerede bu aday’ diyorlar. Bu konu şimdi ele alındı. Neden? Çünkü seçim kararı verildiği için. Tabii bundan daha iyi bir sonuç olmaz. Bu noktada asıl mesele seçilebilecek, vatandaşların teveccühünü elde edecek ve altı parti tarafından da destek görecek bir cumhurbaşkanı adayının ilerleyen tarihlerde, haftalar içinde sonuçlandırılması gerekiyor. Şu zamana kadar kamuoyunda belediye başkanları da öne çıkarıldı. Başka kişiler de gündeme alındı ancak bütün bunların dışında genel başkanlar veya siyasi parti olarak, bizler gündemimize adaylığı hiç almadık" dedi.

“Seçim tarihi açıklandı, aday belli olmalı”

İsim üzerinde henüz konuşulmadığını dile getiren Karamollaoğlu, “Artık belirleme için vakit geldi. Bizim önümüzdeki haftalarda cumhurbaşkanı adayını çıkarmamız ve deklere etmemiz gerekmektedir. Takvim dediğiniz zaman, şubat ayına girdik diyebiliriz. Şubat ayı içerisinde bu durum kesinlikle netlik kazanacak." ifadelerini kullandı.

12’nci görüşmede bir adayın belirlenip belirlenmeyeceği konusuna değinen Karamollaoğlu, “O zamana gelene kadar görüşmeler sağlanır. Bu görüşmelerin ardından herkesin mutabık sağladığı bir isim ortaya çıkarsa, kamuoyu ile paylaşılır. Ancak şubat ayı içinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çünkü seçim günü beş aşağı, beş yukarı açıklandı. Kısacası çok az bir süre kaldı” dedi.

Yorumlar (0)