Altılı masa toplantısı yaklaşıyor! Aday açıklanacak mı?

Muhalefetin altılı masası, 21 Ağustos Pazar günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplanacak. İddialara göre görüşme sonrası yayımlanacak ortak metin, ittifakın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair güçlü bir resim sunacak.

SİYASET 17.08.2022, 10:06 Hakan Öksüz
Altılı masa toplantısı yaklaşıyor! Aday açıklanacak mı?

2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Türkiye siyasi gündemindeki ağırlığı günden güne artıyor. Seçimler öncesi ittifakların adayları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahmin edildiği gibi Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, adaylığını açıklayan isimler oldu. Gözler Millet İttifakı'nın adayının kim olacağına çevrildi.

Altılı masa, 21 Ağustos'ta toplanacak

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin başı çektiği Millet İttifakı, henüz aday üzerinde uzlaşmış değil. CHP'li yetkililer, adayın Kemal Kılıçdaroğlu olmasını istiyor ancak ittifakın diğer üyeleri buna sıcak bakmıyor. Altılı masa toplantılarının ilk turu, 21 Ağustos Pazar günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıyla sona erecek. Görüşmede cumhurbaşkanı adayı ve diğer gündem konuları masaya yatırılacak.

Ortak adayın ismi verilecek mi?

İddialara göre 21 Ağustos'ta yapılacak toplantıdan cumhurbaşkanı adayına dair sürpriz bir karar çıkabilir. Görüşme sonrası yayımlanacak metinde adayın ismi verilmese bile portresinin çizileceği kaydedildi. Bu ortak metinde, Millet İttifakı adayının ne gibi özellikler taşıyacağı aktarılacak. 

Aday konusunda görüş ayrılıkları var

Altılı masanın ortak hedefinin, seçim kazanıldıktan sonra parlamenter sisteme geçiş için sürecin başlatılması olduğu belirtildi. İttifakın içinde cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine ilişkin derin ayrılıklar olduğu öne sürüldü. Ortak adayın portresine ilişkin farklı seslerin çıktığı ve sert tartışmaların yaşandığı iddia ediliyor. Pazar günü yapılacak altılı masa toplantısından sonra yayımlanacak karar metninin, ortak adayın kim olacağına ilişkin güçlü bir resim sunacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)