Altılı masa ortak adayda uzlaştı

Altılı masa tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı adayımız hususunda ortak bir anlayışa ulaştık. Nihai açıklamamızı, 6 Mart'ta kamuoyuyla paylaşıyor olacağız." denildi.

SİYASET 02.03.2023, 20:31
Altılı masa ortak adayda uzlaştı

Altılı masa, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde saat 14.00 suların başlayan toplantıya, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Ali Babacan, DP (Demokrat Parti) lideri Gültekin Uysal, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iştirak etti. 

Toplantının ardından, altı siyasi partinin liderinin imzasının olduğu ortak açıklamada bulunuldu. 



"6 Mart'ta kamuoyuyla paylaşacağız"

Bahse konu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin liderleri olarak 28'inci Dönem Meclis ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak adayımız ve geçiş sürecine ilişkin yol haritası hususunda ortak bir anlayışa ulaştık. Liderlerin, partilerinin yetkili kurullarına bilgi vermelerinin ardından nihai açıklamamızı, 6 Mart'ta kamuoyuyla paylaşmak için Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yeniden buluşacağız."

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde önümüzdeki pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının da aynı saatte başlayacağı öğrenildi. 

Yorumlar (0)