Altılı masa ne zaman toplanacak?

Muhalefet partilerinin liderlerinin bir araya geldiği altılı masa toplantıları, Türk siyasetinin gündeminden düşmek bilmiyor. Altılı masanın altıncı toplantısının ne zaman ve kimin ev sahipliğinde yapılacağı netleşti.

SİYASET 13.07.2022, 17:43 14.07.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Altılı masa ne zaman toplanacak?

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi liderlerinin bir araya geldiği "altılı masa" toplantıları, son aylarda Türk siyasetinin başlıca gündem konularından birine dönüştü. Daha önce beş toplantı altılı masa, son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde bir araya gelmişti. Toplantı sonrası yayımlanan ortak metinde "Sorunları aşmak için güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek gerektiği" belirtilmişti.

Toplantının ev sahibi, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu olacak

Muhalefetin altılı masasının bir sonraki toplantısının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre altılı masanın altıncı toplantısı 7 Ağustos'ta yapılacak. Toplantıya ev sahipliği yapacak ismin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olduğu öğrenildi. Altılı masanın, Ağustos ayından sonra da belirli aralıklarla toplanacağı kaydedildi.

Ekonomik krize ilişkin çözüm önerileri kamuoyu ile paylaşılacak

Gelen bilgilere göre 7 Ağustos'ta gerçekleşecek toplantıda ekonomik krizin çözümüne ilişkin öneriler masaya yatırılacak. Üzerinde anlaşma sağlanan çözüm önerileri, toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılacak. İktidar cephesinden gelen "Toplanıyorlar ancak çözüm getirmiyorlar." şeklindeki eleştirilere yanıt verilecek.

Yorumlar (0)