Altılı masa meydana indi

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından altılı masanın liderleri Saraçhane'de buluştu.

SİYASET 15.12.2022, 22:10
Altılı masa meydana indi

Anadolu 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dün (14 Aralık) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na mahkumiyet kararı verilmesinin akabinde Saraçhane'de miting düzenlendi. 



Kılıçdaroğlu: Başkanımızın arkasındayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar, şunlar:

"Bugün bizi buraya getiren adaletsizliktir ama adalet gelecektir. Adaleti dağıtacak olan kişi, vicdani kanaati ve hukukun üstünlüğüne göre karar vermek mecburiyetindedir. Adaleti dağıtacak olan kişi, sarayın sofrasına, sultanın sofrasına, kralın sofrasına asla oturmayacak. Sofraya oturan alimin verdiği fetva doğru olmaz. Egemenlik kayıtsız ve koşulsuz milletindir. Milletin iradesine darbe vurulmuştur. 16 milyonun iradesine darbe vurulmuştur. Biz milli iradeyi tekrar inşa edeceğiz. Bu ülkede adalet artık temel bir problem haline gelmiştir. Altılı masa olarak kararlıyız, adaleti tekrar getireceğiz. Yargıyı itibarsızlaştırdılar. Ağacın kurdu kendi içinde. Adalet ağacının içindeki kurtları bir bir temizleyeceğiz. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar asla kabul edilemez. Toplumun vicdanı yaralanmıştır. Bu karar bizlere bir milimlik bile geri adım attırmayacak. Başkanımızın arkasındayız. Her belediye başkanı halka hizmet eder. Halka hizmet etmek Allah'a hizmet etmektir. Hiçbir güç, hiç kimse Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten menedemez. Görevini şerefiyle ve onuruyla yapacaktır."



Akşener: Geldikleri gibi gidecekler

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Büyük haksızlığın iadesi için bugün buradayız. Yüzyıl evvel olduğu gibi bugün de 'Egemenlik kayıtsız ve koşulsuz milletindir.' diyenler burada. Bu sesi duymayanlar saraylara kapandı. Bir haksızlığa, bir tiyatroya kara cübbelerini saranlara buradan seslenenler olarak diyorsunuz ki 'Saray sizinse Saraçhane bizim. Haksızlık sizinse, zulüm sizinse sandık bizim.' Gençler diyor ki 'Kahrolsun istibdat, yaşasın özgürlük.' İşte tüm bu seslere kulaklarını kapatsalar da bize, size 'terörist' deseler de haksız yere Ekrem İmamoğlu'nu cezalandırsalar da bu demokrasi aşkı, bu iyilik, bu cesaret, bu yürek, bu ses, bu sandıkta verilecek olan cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki artık 85 milyonun senin yanında olduğunu Saraçhane'de görebiliyoruz. Hiçbir haksızlık sonsuza değin sürmez. Geldikleri gibi gidecekler." 



İmamoğlu: 2023 yılı çok güzel olacak

İmamoğlu, şöyle konuştu:

"31 Mart 2019'daki seçim iptal edildi, devlet bankalarından İBB'ye kredi verilmedi, taksi hususunda kararlar İstanbul'dan verilmedi, Gezi Parkı'nın mülkiyeti İBB'den alınıp bir vakfa verildi. Onlar sizlerin seçtiği belediye başkanını görevden alıp hapse atmak için mahkemeden karar çıkarttılar. Üstelik, baktılar ki mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, yerine başka bir hakim getirdiler. Türkiye'yi yönetenlerin sizinle ne alıp veremedikleri, sizinle ne dertleri var? Bu kenti 3,5 senedir mantığa ve vicdana dayanan bir adalet anlayışıyla yönetiyoruz. İşte bu yüzden istenmiyoruz. Altılı masanın en çalışkanı olacağım. Buradan söz veriyorum. Onlardan ve onların dikte ettirdiği kararlardan asla korkmuyorum. Altı genel başkanımızın ortaya koyduğu irade ülkemiz için değerli ve hayatidir. Kendilerine şükran ve saygı duyuyorum. Öfkeye kapılmayacağız fakat kararlı olacağız. Çünkü bu dava Ekrem İmamoğlu'na açılmış bir dava değil. Bu dava siyasi parti davası da değil. Bu dava Türkiye davası, eşitlik davası, adalet davası. 2023 yılı çok güzel olacak."



Davutoğlu: Altılı masa dağılmayacak

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul seçmeninin iradesi için, Türkiye'nin demokratik değerlerini korumak için buradayız. Dün yargı bir defa daha siyasallaştı. Altı lider olarak buradayız, farklı partileriz fakat hepimiz aynı gür sesle demokratik hukuk devleti, temel hak ve hürriyetler, insan onuru diyoruz. Altılı masa dağılmayacak çünkü bizler makam ve mevki peşinde değiliz. Bizim tek derdimiz Türkiye'nin geleceği."



Babacan: 85 milyon 1'den büyüktür

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, şu sözleri sarf etti:

"Devletin gücünü elinde tutan zulmediyor. Her birimiz çok öfkeliyiz. Olanları reddediyoruz. Ekrem İmamoğlu'na, Canan Kaftancıoğlu'na, Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzlukların tümünü reddediyorum. İktidarın seçim yarışını kaybettiği belediyelere atadığı kayyumlarla rövanş almaya çalışmasını reddediyorum. Farklı kimliklerden, farklı düşüncelerden korkmayan bir Türkiye istiyoruz. 85 milyon ve Türkiye 1'den büyüktür."



Uysal: Bu kararı alanları da aldıranları da biliyoruz

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şunlar:

"Bugün tarihi bir gün. Türk milletinin tarihi yürüyüşünde tarihi bir kilometre taşının yer aldığı noktadayız. Çok büyük bir üzüntü içindeyim. Bu büyük millet, bu büyük ülke, bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Tek vücut oluyoruz. 'Söz milletin.' diye haykırıyoruz. Bu kararının milletin vicdanında bir karşılığı olmadığını bilsinler. Bu kararı alanları da aldıranları da biliyoruz."



Tekir: Hukukun sınırları içinde kalacağız

Ufak bir sağlık sorunu sebebiyle programa katılamayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun yerine katılan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir ise şunları kaydetti:

"Bu karar, kamu vicdanı tarafından hukuki olarak görülmüyor. Bu karar, kamu vicdanında siyasi bir karardır. Tıpkı seneler evvel yine aynı mekanda, aynı yerde bulunan bir kişi için okuduğu bir şiir sebebiyle verilen kararın algılandığı gibi. Adalet mekanizmasında siyasi ve bireysel hesaplarla müdahale edenler muhakkak zaman içinde kaybetmişlerdir. Birileri adaleti çiğnerken, hukuksuzluk yaparken, biz hukukun dışına çıkmamakta kararlıyız. Hukukun sınırları içinde kalacağız."

Yorumlar (0)