Ali Babacan’dan sosyal konut projesine eleştiri: “Göz boyama”

Sosyal konut projesi Türkiye gündeminde büyük bir yer kapladı. Başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiği başvurular devam ederken konu ile ilgili Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan bir açıklama geldi.

SİYASET 16.09.2022, 17:45 17.09.2022, 16:28
Ali Babacan’dan sosyal konut projesine eleştiri: “Göz boyama”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve Türkiye tarihinin şu zaman kadar gerçekleştirdiği en büyük sosyal konut projesinde yeşil ışık yakıldı. Dar gelirli kişilerin ev sahibi olabilmesi adına sisteme alınan proje noktasında, 250 bin konut inşa edilecek. Söz konusu durum ile ilgili Ali Babacan’da bir değerlendirmede bulundu.

Rakamlar milyonu geçti

Son rakamlara göre, sosyal konut projesine bugünden itibaren toplamda 1 milyon 700 bin kişi başvuruda bulundu. Kiralardan daha düşük ödeme yapılarak ev sahibi olma düşüncesinde olan kişilere göre uygulanan projeye yoğun bir talep gösterilirken, muhalefet kanadından konu ile ilgili eleştiriler yapılmaya devam ediyor.

“Konut fiyatları belli, göreceğiz”

Son olarak sosyal konut projesi ile ilgili Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, değerlendirmede bulundu. Sosyal konut projesinin tamamıyla bir “göz boyama” olduğunu ifade eden Babacan, "Şu an yapılan sosyal konut projesi tamamıyla bir göz boyama şeklidir. Piyasalarda zaten konut fiyatı ortada. Hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.

“Göz boyamadan başka bir şey değil”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Babacan, "Sosyal konut projesi denilen işlem göz boyamadan ibaret. Piyasalarda konutların fiyatı zaten açık, göreceğiz. Ödemeler için ne diyorlardı? Taksit taksit olacak şekilde ödeyeceksiniz. Şu an da dünyanın her tarafından konut krizi yaşanıyor diyorlar." dedi.

Yorumlar (0)