Ali Babacan’dan Gezi Parkı savunması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gezi Parkı olaylarından şikayetçi olmadığını, savcının kafasına göre o günkü tüm bakanları mağdur olarak yazmış olduğunu, Gezicilerden davacı olmadığını belirterek savcılara seslendi: İsmimi silin!

SİYASET 19.11.2020, 10:48
Ali Babacan’dan Gezi Parkı savunması!

Dün Fox TV’de Çalar Saat programı canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan başlattığı “Korkma Türkiye” kampanyasına gelen “Gezi Parkı davacısı” hatırlatmaları sebebiyle kendini savundu.

Gezi Parkı davasında kesinlikle mağdur olmadığını belirten Ali Babacan, savcılara seslenerek davadan isiminin "şikayetçiler" bölümünden silinmesini istedi. "Ben davacı değildim, ben şikayetçi değildim ve değilim, ben mağdur da değildim." diyen Ali Babacan, savcının kendilerine sormadan tüm bakanları mağdur olarak yazdığını savunarak, hukukçu arkadaşlarıyla oturup konuştuğunu, araştırma yaptıklarını ve davadan çekilmenin kanunen mümkün olmadığını gördüklerini kaydetti ve "Şimdi de buradan savcılara sesleniyorum: Ben Gezi Parkı davasının mağduru falan değilim. Silin benim ismimi.” çağrısında bulundu.

2013'teki Ali Babacan: Görmek istediğimiz gençlik bu değil!

2013 yılındaki açıklamasında "Görmek istediğimiz gençlik bu değil!" diyen Ali Babacan, iletişim kanallarının açık tutulmasının, beklenti, arzu, istek, endişe ve korkuların ifade edilebilmesinin normal olduğunu ancak bunu yaparken medeni ve barışçıl yollarla yapılması gerektiğini, çizginin aşılıp şiddete dönüştürülmesi ve karşıdakine zarar vermeye dayanması durumunda, molotof kokteylileri ve demir bilyeler ile otobüsleri, araçları yakıp yıkmak ile bazı mesajlar verilmek isteniyorsa kimsenin kusura bakmaması gerektiğini, çünkü gelecekte görmek istedikleri bir gençlik davranışı olmadığını söylemişti.

Yorumlar (0)