Ali Babacan’dan Gezi olayları açıklaması

9 sene önce yaşanan Gezi Parkı olaylarından şikayetçi olmadığını belirten Ali Babacan, bu söylemini yeniden dile getirdi.

SİYASET 06.06.2022, 14:04 07.06.2022, 09:24
Ali Babacan’dan Gezi olayları açıklaması

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir televizyon kanalının programına konuk oldu. Gündemde olan konular hakkında ilgili açıklamalar yapan Ali Babacan, Gezi davasına da değindi.

“Olmayan müracaatı geri çekemem”

Gezi davasıyla ilgili kişisel bir mağduriyetinin bulunmadığına değinen Ali Babacan, “Gezi davasıyla alakalı olarak davacı konumumuz bulunmuyor. Biz herhangi bir dava açmadık. Şikayet dilekçesi de vermedik. Mağduriyetle ilgili başvurumuz yok ki geri alalım. Gezi davasıyla alakalı olarak savcılık, tamamıyla tek taraflı olacak şekilde o günün hükümetinde olan tüm bakanları mağdur olarak göstermiş. Biz herhangi bir müracaatta bulunmadık. Sonuç olarak olmayan müracaatı geriye çekme gibi bir imkanımız da yok. Olmayan konuyu devamlı olarak gündeme getirmek pek iyi niyetli bir durum değil" şeklinde ifade etti.

Babacan'ın Gezi Parkı eylemleri döneminde kullandığı ifadeler

Diğer bir yandan Ali Babacan, Gezi Parkı olaylarının olduğu zamanda şu ifadelere yer vermişti, "İletişim kanallarının devamlı olarak açık olması, isteklerin, endişelerin, arzuların, korkuların, endişelerin ve beklentilerin açıkça dışa vurulması son derece önemli bir yer kaplıyor. Ama bunu göstermenin barışçıl yollarla, medeni yollarla gösterilmesi bir başka önemli husus. O çizgiyi aşıp, eğer iş şiddete ulaşıyorsa, eğer karşıdakine zarar vermeye kadar gidiyorsa, demir bilyeli araçları, molotofkokteylleriyle, otobüsleri yakıp yıkmayla bazı ifadeler sağlanmaya çalışılıyorsa kimse kusura bakmasın ama bu bizim gelecekte yaşamak istediğimiz bir gençlik tutumu değil" dedi.

Yorumlar (0)