'Ali Babacan yeni parti kuracak" iddiası

Gazeteci Deniz Zeyrek, yeni parti iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Zeyrek, AK Parti içinden Ali Babacan’ın parti kurmak için düğmeye bastığını ve Abdullah Gül tarafından da desteklendiğini iddia etti.

SİYASET 24.06.2019, 13:04
'Ali Babacan yeni parti kuracak" iddiası

23 Haziran 2019 İstanbul seçiminin Ekrem İmamoğlu lehine sonuçlanmasının ardından yeni parti iddiaları ortaya atılmaya başladı. 

Gazeteci Deniz Zeyrek, FOX TV canlı yayınında İstanbul seçimlerini yorumladı. AK Parti içinden Ali Babacan’ın parti kurmak için düğmeye bastığını söyleyen Zeyrek, bunun duyum değil bilgi olduğunu ifade etti. 

"Ali Babacan genel başkan olacak"

Zeyrek, “Abdullah Gül, Ali Babacan’ı destekliyor. Yani Abdullah Gül, yeni kurulacak partide herhangi bir rol almayacak. Ali Babacan genel başkan olacak. Gül, daha çok onursal başkan rolünde olacak.” şeklinde konuştu.

Ankara'da son günlerde gördüğü tek hareketin Ali Babacan'ın parti çalışmaları olduğunu iddia eden Zeyrek, "Abdullah Gül, Ankara'ya bir davet için gelmişti. Bu davette muhtemel kurulacak yeni partinin ileri gelenleri o yemekteydi." dedi.

"Abdullah Gül, Davutoğlu'na biraz mesafe koydu"

Zeyrek, Fatih Portakal'ın Ahmet Davutoğlu sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Davutoğlu'ya yollar bir süre önce ayrıldı. Abdullah Gül, Davutoğlu'na biraz mesafe koydu. Ortada bir güvensizlik söz konusu. Abdullah Gül'ün Ahmet Davutoğlu'na Bülent Arınç örneğinde olduğu gibi herhangi bir yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev vermesi durumunda bırakıp gideceği gibi bir endişesi vardı. Bu endişeler nedeniyle de bir mesafe koydu. Şimdilerde ise Davutoğlu biraz ipleri kopardı. Davutoğlu, net bir tavır aldığı için yeni parti içinde bir kapı aralanabilir." 

Yorumlar (0)