Ali Babacan: Üzülerek söylüyorum...

Vatandaşın sıkıntılarına değinen Babacan, "Erdoğan artık hayal aleminden bahsediyor. Baktığınız ufukta acaba hiç adil, demokratik ve hür bir Türkiye silüeti görüyor musunuz? Yani öyle bir amacınız var mı? Üzülerek söylüyorum ki göremez." dedi.

SİYASET 16.09.2021, 22:16 18.09.2021, 09:51
Ali Babacan: Üzülerek söylüyorum...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon'da konuştu. 

"Geçmişi anlatıyor"

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Bugünkü iktidar kendi başarı hikayesi bittiği için geçmiş günleri anlatıp duruyor. Bugün çok farklı bir tablo var ve tüm yetki kendisinde. Sürekli olarak eski dönemin başarılarıyla övünüyor Sayın Erdoğan ve bu huyundan da bir türlü vazgeçemiyor. Bir kez olsun 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başladı ve fakirlik azalıyor.' dediğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü şu andaki sistemin neticeleriyle övünmek mümkün değil.

"2018'den sonra ne oldu?"

2018 yılında partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik mi? Geçtik. Sayın Erdoğan tüm ipleri eline aldı mı? Aldı. Haziran 2018'den bu yana istihdama ne oldu? 1 milyon azaldı. İstihdamı değil işsizliği artırdılar. Erdoğan emekçilerin gelir seviyesinin yükseldiğini dile getirdi. Ona şu son 3 seneye bakmasını söylüyorum. Maaşlar adeta eridi.

"Hesap ortada"

Hesap tüm açıklığıyla ortada. Kötü yönetim ve bu yönetimin Türkiye'ye verebileceği zararı başka hiçbir şey veremez. Ne söylerse söylesin boş, hesap ortada. Biraz çarşı pazar dolaşsa bu söylediklerini de dile getiremez. Çıkıyor ve ekonominin iyi olduğunu söylüyor. Her konuşmasında vatandaşla arasındaki uçurum büyüyor ama bunun farkında değil artık.

"Üzülerek söylüyorum ki..."

Ekonomiye ilişkin hususları Erdoğan artık rüya aleminden konuşuyor. Türkiye'nin hedefleri nasıl küçültüldü? Yurttaşın cebindeki paranın değeri nasıl pul oldu? Enflasyon vatandaşı eziyor, yoksul sayısı tırmanıyor. Erdoğan’ın ‘Büyük ve güçlü Türkiye’nin silüeti ufukta gözüküyor.’ sözlerini kendisine sormak istiyorum. Acaba hangi ufuğa, ne tarafa bakıyor? Bu ülkenin gençleri ufuğa bakınca karanlık bir gelecek görüyor. Baktığınız ufukta acaba hiç adil, demokratik ve hür bir Türkiye silüeti de görüyor musunuz? Yani öyle bir amacınız var mı? Üzülerek söylüyorum ki göremez."

Yorumlar (0)