Ali Babacan: Taraflı cumhurbaşkanı ve 'akraba bakan', 136 milyar doları eritti

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı savunmasına yönelik olarak, "Bu sistemde Erdoğan, ülkenin problemini herhangi bir bakanın üzerine yıkarak da bu işin içinden sıyrılamaz, kimse kusura bakmasın. Partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan, 136 milyar doları eritti." diyerek tepki gösterdi.

SİYASET 22.02.2021, 22:25 22.02.2021, 22:32
Ali Babacan: Taraflı cumhurbaşkanı ve 'akraba bakan', 136 milyar doları eritti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ordu'da konuştu.

Parti olarak herhangi bir ittifakın içinde bulunmayı düşünmediklerini, yalnızca işlerini yapacaklarını ve bu hususta da seçim zamanı karar vereceklerini dile getiren Babacan, AK Parti'ye geri dönme gibi bir düşünceye de sahip olmadığını söyledi.

"136 milyar dolar ortadan kayboldu"

23 milyar dolar rezerv ile devraldığı hazineyi 130 milyar dolar rezerv ile teslim ettiğini kaydeden Babacan, şu ifadelere yer verdi:

"Partili bir cumhurbaşkanı geldi ve yanında da akraba bakanı ile birlikte 136 milyar dolarlık döviz rezervini eritip bitirdiler. Rezerv eksi 50 milyar dolara kadar düştü.

Şu anda yürürlükte olan sistemde tek yetkili var. Sayın Erdoğan'ın en çok istediği şey de buydu. Yetkiyi verilince ekonomi düzelecekti, faiz düşecekti. Hiçbirini yapamadılar.

Bu kadar büyük bir tutarı eritmelerine rağmen doları düşüremediler."

"Bundan kaçış yok"

DEVA Partisi lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Berat Bey'i önce enerjide ardından ekonomide yürüttüğü görevlerdeki en büyük şanssızlığı, 'damat' sıfatın bu alanlardaki başarısının ve birikiminin önüne geçirilmesidir.” sözlerine de yanıt verdi.

Yaklaşık 3 yıl evvel sistem değişikliğine gidildiğini hatırlatan Babacan, şunları söyledi:

"2018 senesinde Türkiye'nin toplam borcu 970 milyar lira idi. Ekim 2020 tarihinde 1 trilyon 935 milyar lira borç var. Son 2 senede ikiye katlamış.

Sorumlu kim? Bu sistemde Erdoğan, ülkenin problemini herhangi bir bakanın üzerine yıkarak da bu işin içinden sıyrılamaz, kimse kusura bakmasın.

Tüm yetki elinizde. Bundan kaçış yok."

Yorumlar (1)
Murat 3 yıl önce
Kimse yorum yazmiyor. herkes bir suskunluga gömüldü