Ali Babacan soruşturmasında gelişme!

Ali Babacan hakkında "FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

SİYASET 04.07.2019, 17:48
Ali Babacan soruşturmasında gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Babacan hakkında "FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddiasıyla başlattığı soruşturmada yeni bir gelişme var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘bilgilerine başvurmak üzere’, Ali Babacan’ın bakanlığı döneminde İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan dönemin Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını ifadeye çağırdı.

Odatv'den Gamze Çınlar'ın haberine göre eski Hazine çalışanı Ali Çevik, eski bakan Ali Babacan hakkında FETÖ’ye (Fetullahçı Terör Örgütü) bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ali Çevik, Ali Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası kumpasının Hazine Müsteşarlığında hayata geçirilmesinde FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini ileri sürmüştü.

Dönemin Hazine bürokratları ifade verecek

Eski Hazine çalışanı Ali Çevik’in suç duyurusu üzerine eski bakan Ali Babacan hakkındaki iddialarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını önümüzdeki günlerde ‘bilgilerine başvurmak üzere’ adliyeye davet etti.

Ali Babacan'ın 7 bürokratı FETÖ'den mahkûm!

Diğer taraftan, İzmir Askeri Casusluk soruşturmasıyla Hazine bürokratlarına kumpas kurdukları gerekçesiyle dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bağlı olarak çalışan 7 bürokrat geçtiğimiz yılın Şubat ayında FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) üyeliğinden hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanıkların benzer savunmalarında şu yönde ifadeler bulunuyordu:
"Hazine Müsteşarlığına FETÖ'cülerin yerleştirilmesinde eski Bakan Ali Babacan ile eski Müsteşar İbrahim Halil Çanakçı sorumludur. Kurumdaki ByLock'çular da bizzat Ali Babacan tarafından görevlendirilmiştir."

Yorumlar (0)