Ali Babacan: "Öğrencileri değil, işsizliği karşılarına düşman olarak alsınlar"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin.' diyecekler." sözlerine ilişkin olarak, “Bu büyük propagandayı görmek gerekiyor.” uyarısında bulundu. Babacan, "Kendilerine bir düşman arıyorlarsa, işsizliği karşılarına düşman olarak alsınlar." dedi.

SİYASET 06.02.2021, 18:42
Ali Babacan: "Öğrencileri değil, işsizliği karşılarına düşman olarak alsınlar"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Babacan’ın konuşmasından bazı satırbaşları ise şu şekilde: 

Boğaziçi eylemleri

"Boğaziçi Üniversitesi, kökleri 150 sene evveline dayanan çok önemli bir eğitim kurumumuz. Rektör ataması ve protestolarla ilgili hükümetin aşırı ve katı tutumu bizleri açıkçası üzdü ve çok ağrımıza gitti. Böylesine köklü bir eğitim kurumunda bu tarz olayların meydana gelmesi, iktidarın, iktidar ortaklarının aldığı tavır kaygı verici üzücüdür. İktidarın iki ortağı neredeyse torunları yaşında olan gençlerle didişiyorlar, onlara 'terörist' diyorlar. DEVA Partisi kurucularımız arasında iki tane Boğaziçili arkadaşımız var. Onlar da bu protestolarda bulundular fakat DEVA Partili kimlikleri ile değil, öğrenci kimlikleri ile bulundular. Biz bunu politik alan olarak görmedik. Özgürlük ve hak alanı olarak gördük. Hükümet karşıt taraflar ve düşman üzerinden besleniyor. Türkiye'nin hiçbir problemine çözüm üretemedikleri için karşıt taraflar üzerinden politika üretiyorlar." 

"Büyük propagandayı görmek gerekiyor"

"Cuma namazı çıkışında, "Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin.' diyecekler." diyor, aynı gün sosyal medya platformlarında istifa etme kampanyası başlatılıyor. Bu büyük propagandayı görmek gerekiyor. Türkiye adına üzülüyorum. Türkiye'nin bir numaralı gündemi yoksulluk, işsizlik fakat biz bugün bunları konuşuyoruz. Türkiye'nin asıl ağır problemlerinin üzerini örtmek için ilgiyi başka tarafa çekiyorlar, bu tuzağa kimsenin düşmemesi gerekiyor. Gerçek gündeme dönülmeli. Kendilerine bir düşman arıyorlarsa, işsizliği karşılarına düşman olarak alsınlar. İktidara çağrıda bulunuyorum. Düşman arıyorsanız; yoksullukla, işsizlikle mücadelede edin." 

Yorumlar (0)