Ali Babacan: Korku iliklerine kadar işlemiş

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında Akşener'e yönelik sözlerini eleştirdi.

SİYASET 27.05.2021, 23:41 27.05.2021, 23:51
Ali Babacan: Korku iliklerine kadar işlemiş

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasının açılış törenine iştirak etmek üzere gittiği İzmir'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sarf ettiği sözleri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener'e yönelik olarak, "Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler." sözlerine tepki gösteren Babacan, "Böylesine gözleri kör olmuş, Türkiye'nin gerçeklerinden kopmuş, iktidarı yitirme korkusu iliklerine kadar işlemiş." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan tercihini yaptı"

Babacan, konuya ilişkin olarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bir muhalefet partisinin liderini hedef alan bir siyasi şiddeti destekliyor, daha fazlasına da teşvikte bulunuyor. İnanılır gibi değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir numaralı işi, tüm yurttaşların olduğu gibi siyasi parti mensuplarının da güvenliğini sağlamaktır. 'Başına gelenler iyi oldu, çok daha fazlası olacak.' diyor. Böylesine gözleri kör olmuş, Türkiye'nin gerçeklerinden kopmuş, iktidarı yitirme korkusu iliklerine kadar işlemiş. Cumhurbaşkanlığı görevini neredeyse bir kenara atmış, bir siyasi rakip olarak, devlet gücünü arkasına alarak, 'Ben rakiplerimi nasıl korkuturum, yıldırırım...' derdine düşmüş. Artık AK Parti'nin gitme zamanı geldi.

Sayın Erdoğan'ın dünkü tercihi mevcut düzenin bir süre daha sürmesinden yana oldu. Ya kendi partililerine, bakanlarına tavır alıp ittifak ortağını yitirecekti veyahut kurulu kötü düzenin sürmesinden yana bir tercihte bulunacaktı. Tercihini kötü düzenin sürmesinden yana kullandı.”







Yorumlar (0)