Ali Babacan'dan 'Yeni Anayasa' açıklaması

DEVA Partisi'nin birinci kuruluş yıldönümünde konuşan Genel Başkan Ali Babacan, "Yeni Anayasa", "parlamenter sistem" gibi gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

SİYASET 09.03.2021, 17:30 09.03.2021, 17:45
Ali Babacan'dan 'Yeni Anayasa' açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisinin birin kuruluş yılı programında gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Yeni bir yol açmak için bu partiyi kurduk”

Parti faaliyetleri ile ilgili konuşan Babacan, Türkiye’de yeni bir yol açmak, 84 milyonun sesi olmak için bu partiyi kurduklarını, insanı ve insan onurunu merkeze aldıklarını belirterek gerçeği söylemekten, savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

“Kutuplaştırma, ötekileştirme siyasetinin faydası yok”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla çevrimiçi düzenlenen ve 81 ildeki parti teşkilatlarının katılım sağladığı programda açıklama yaptı. Sadece eleştiren, şikayet eden bir muhalefet anlayışını benimsemediklerini söyleyen Babacan, sorunlara çözüm üreten, çözüm bulmak için çalışan bir muhalefetin nasıl olduğunu gösterdiklerini aktardı. Kutuplaştırarak veya ötekileştirerek yapılan siyasetin, ülkeye hiçbir fayda getirmeyeceğine dikkat çekildi.

“Parlamenter sisteme geri dönülmeli”

Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Babacan, bu tartışmaların içi boş olduğunu, iktidar ortaklarının farklı konuştuklarını, herkesin bu anayasadan başka şeyler anladığını belirtti. Partilerinin, Yeni Anayasa ile ilgili görüşlerini de “Biz hızlı bir şekilde mevcut sistemin parlamenter sisteme dönüşmesiyle ilgili anayasa  değişikliklerinin yapılmasına inanıyoruz.” ifadeleriyle açıkladı.


 

Yorumlar (0)