Ali Babacan'dan hükümete enflasyon eleştirisi!

Twitter'dan paylaştığı bir videoda daha önce yaptığı bir konuşmadan kesitler sunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Enflasyonun nedeni Ukrayna'daki savaş değil, sizsiniz. Ekonomiyi düzgün yönetirseniz enflasyonu düşürebilirsiniz." ifadeleriyle AK Parti'yi eleştirdi.

SİYASET 04.08.2022, 16:50 05.08.2022, 08:44 Hakan Öksüz
Ali Babacan'dan hükümete enflasyon eleştirisi!

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından 2015'e kadar Ekonomi Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini yürüten Ali Babacan, 2020 yılında DEVA Partisi'ni kurdu. Bir zamanlar iktidarın en güçlü seslerinden olan Babacan, son zamanlarda AK Parti'ye yönelttiği eleştirilerle gündeme geliyor. Muhalefetin 6'lı masasının üyelerinden biri olan Babacan, Twitter'dan yaptığı paylaşımla hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü. 

"Rusya ve Ukrayna'da bile enflasyon bu kadar yüksek değil"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın paylaşımında, Arnavutköy İlçe Başkanlığı binasının açılışı sırasında yaptığı konuşmadan bazı kesitler yer aldı. AK Parti hükümetinin yüksek enflasyonun nedenleri ile ilgili çeşitli bahanelere bahanelere başvurduğunu kaydeden Babacan, "Enflasyonun yüksek olmasının temel nedeni Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş değil. Bunun sorumlusu sizsiniz. Bizzat savaşın içinde yer alan Rusya ve Ukrayna'da bile enflasyon bu kadar yüksek değil." dedi.

Kendi döneminden örnekler verdi

Babacan, Twitter'dan paylaştığı konuşmasında, "2002 yılında ekonominin başına geçtim. 2003 yılında Irak'ta savaş başladı. Dünya çok zor bir dönemden geçiyordu. Enflasyonu yüzde 23'ten yüzde 18'e düşürmeyi başardık. 2004 yılında Türkiye'deki terör eylemleri arttı, üstelik ABD'nin başlattığı Irak savaşı da devam ediyordu. Ona rağmen enflasyonu yüzde 9'a çektik. Savaşı bahane etmeden enflasyonu düşürdük. 2011'de Suriye'de iç savaş vardı ama enflasyon yüzde 4,9'du. 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhâkı sırasında ise enflasyon yine tek hanelerde, yüzde 8'de kaldı." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)