Ali Babacan'dan dikkat çeken Abdullah Gül açıklaması: Fikirlerinden istifade ediyoruz

Basın mensupları ve parti mensuplarıyla Kayseri’de bir araya gelen Ali Babacan, Abdullah Gül ile görüşmelerinin devam ettiğini aktararak “Kendisiyle görüşüyoruz ancak artık siyasette aktif olarak rol almayacağını bildirdi.” ifadelerini kullandı.  

SİYASET 20.01.2022, 16:25 20.01.2022, 17:38
Ali Babacan'dan dikkat çeken Abdullah Gül açıklaması: Fikirlerinden istifade ediyoruz

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Lideri Ali Babacan, Kayseri’de bir düğün salonunda parti ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 2 sene önce partisinin örgütlenme sürecinin başladığı belirtilen Babacan’a, bu süreçte Abdullah Gül ile bir araya gelip gelmedikleri soruldu. DEVA Partisi Lideri, “Kendisiyle insani ilişkilerimiz devam ediyor. 3-4 ayda bir görüşüp ev sohbeti yapıyoruz. Kendisinin hem bir devlet adamı hem de bir siyasetçi olarak edindiği tecrübeleri önemsiyorum. Bana tecrübelerini aktarıyor, bizler de bu aktarımlardan istifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Aktif siyasette yer almayacak” 

“Abdullah Gül artık aktif siyasette yer almayacağını belirtti. Dolayısıyla partimizle herhangi bir ilişkisi bulunmuyor. Partimiz kurulurken fikir olarak desteğini vermişti. O dönemde, Türkiye’nin yeni bir partiye ihtiyacı olduğunu dile getirmişti.” 



“Partimizin ittifakta yer alıp almayacağı belli değil” 

DEVA Partisi’nin bir ittifak içerisinde yer alıp almayacağına dair soruyu ise Ali Babacan şu şekilde yanıtladı: “DEVA Partisi şu anda herhangi bir ittifak içerisinde yer almıyor. Herhangi bir partiyle somut bir iş birliği anlaşmamız bulunmuyor. İlerleyen dönemlerde bir ittifak içerisinde yer alıp almayacağımız şu anda belli değil. Şu an itibarıyla bu konuda bir karar vermiş değiliz. Ancak tabi ki seçime yönelik yaptığımız hazırlıklar var. İttifakta olmamız halinde masaya bu hazırlıklarımızı koyarız çünkü bu çalışmalar, ülkemiz için yaptığımız çalışmalar.” 

“Bu ülkeyi bir ayda toplayabiliriz” 

“Ülkemizde son 20 senede 3 önemli ve büyük kriz yaşandı. 2001-2002 krizi, 2008-2009 küresel krizi ve 2017’de başlayıp hala devam eden kriz. 2002 senesinde kamu borcunun çok yüksek olmasına karşın yalnız 2 senede krizin üstesinden gelindi. 2008 krizinden kurtulmamız ise 6 ay içerisinde gerçekleşti. Ancak 2017’de başlayan ve şu anda da devam eden kriz oldukça farklı. Çünkü bu kriz milli ve yerli. Yoksulluk hızla artıyor ve TÜİK rakamları gerçeği yansıtmıyor. Ülkenin yönetiminin işin ehline verilmesi halinde bu kriz bir ay içinde çözülür. Çözümün günlük hayata yansıması da 6 ayda gerçekleşir. Ülkemiz şu anda varlık içinde yokluk yaşıyor olabilir ancak biz bu ülkeyi bir ayda toplayabiliriz.” 

Yorumlar (0)