Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'kongre' tepkisi

Ali Babacan, Tekirdağ’da partisinin 1. Olağan Çerkezköy İlçe Kongresi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkemizde koronavirüs salgının yönetimini sert bir dille eleştiren Babacan, "Yurttaş oturduğu yerde beş dakika kurala uymadı diye azar işitiyor. Harita kızarıyor fakat hükümetin yüzünde herhangi bir kızarma yok." dedi.

SİYASET 01.04.2021, 20:53
Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'kongre' tepkisi

DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Tekirdağ’da partisinin 1. Olağan Çerkezköy İlçe Kongresi’nde konuşma yaptı. 

"Vatandaşa fırça çekiyorlar; kendileri hiçbir kurala uymuyorlar"

"Kurala uymadığını gördüğün yurttaşa ceza yaz, fırçala, işlem yap. Peki bunlar sizler için neden geçerli değil? Örneğin, ekonomi bir kural işidir. Kurala uyuyorlar mı? Uysalardı, fakirleşmezdi bu ülke. Hukuk bir kural işidir. Kurala uyuyorlar mı? Uysalardı, Anayasa çiğnenmezdi. Salgın yönetimi de bir kural işidir. Uysalardı, salgınla ilgilenen bakan çıkıp, 'Bu hususu gündemde tutmanın hiç kimseye bir faydası yok.' diyebilir miydi? Verecek yanıtı yok. Fakat yurttaş oturduğu yerde beş dakika kurala uymadı diye azar işitiyor.

“Sandık günü kırmızı kart görecekler"

Önlemler zamanında alınmadığı için durum iyice kötüye gidiyor. Test sayısı azalıyor fakat buna karşın pozitif vaka sayısı yükseliyor.  Verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor. Mayıs ayında biteceği söylenen aşılama sonbahar aylarına sarkıyor. Neden sarktığının açıklamasına zahmet bile edilmiyor. Harita kızarıyor fakat hükümetin yüzünde herhangi bir kızarma yok. Vatandaşımız, yüzü kızarmayanlara sandık günü geldiğinde kırmızı kartı gösterecek. Bu keyfiliğin, kuralsızlığın hesabını sandık günü tek tek soracaktır.”

Yorumlar (0)