Ali Babacan: Biz boşa atıp tutanlardan değiliz

Ankara’da konuşma yapan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Biz öyle boş atıp tutmuyoruz. Arkamızda yaptıklarımız kapı gibi duruyor. Yapamadıklarımızdan değil, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

SİYASET 12.07.2022, 11:02
Ali Babacan: Biz boşa atıp tutanlardan değiliz

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimler ve ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Meşru ve demokratik yollarla krizleri çözeceğiz”

Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili konuşan Ali Babacan, “Biz bu ülkenin ekonomisini iki tane krizin eşiğinden aldık. Görünen o ki, bunu yapmak yine bizlere nasip olacak. Sabır ve demokrasi içinde seçimleri beklemekteyiz. Türkiye’nin problemlerini demokratik ve meşru yollarla çözüme kavuşturacağız. Türkiye’nin mevcutta bulunduğu ucube işleyişi geride bırakıp, sağlam bir demokrasiye adım atacağız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş yapmamızla birlikte yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Zaten niyetiniz dosdoğruysa ve sağlam şekilde çalışırsanız Allah size yardımcı olur. Allah yardım ettiğinde de önünüzde herhangi bir engel kalmaz, kalamaz. Biz bu inançla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak bizim elimizde”

Türkiye’nin varlığının çok olduğuna dikkat çeken Babacan, “Ülke her açıdan varlık içerisinde ancak biz yokluk hayatı yaşıyoruz. Türkiye 84 milyon nüfusuyla Avrupa içerisinde en genç sayısına sahip olan bir ülke. Şu anda Avrupa’nın en geniş tarım arazileri, en büyük toprakları bizde. Türkiye’yi tekrar ayağa dikmek, tekrar koşturmak, tekrar yürütmek ve tekrar başarılı zamanlara getirmek hepimizin elinde. Biz milletiz ve bu da bizim ellerimizde” şeklinde ifade etti.

“Ekonomiyi krizden çekip almak bize nasip olacak”

Seçimlere değinen Babacan, “Seçim zamanı pusulayı bizlere verdiklerinde DEVA’nın ambleminin altına ‘evet’ damgasını hep birlikte basacağız. Gerisini bize bırakacaksınız. Bizim sırtımız başarılarımıza yaslıdır. Yaptıklarımızla, başarılarımızla bunları konuşuyoruz. Geçmişte bu ülkeyi nasıl ekonomik krizden iki defa çekip aldıysak şimdi de aynısını yapacağız. İnşallah yaşadığımız şu zor dönemlerden de Türkiye’nin ekonomisini kurtarmak bize nasip olacak” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)