Aktay: "Biz hep özgürlüğün temsilcisi olduk"

Haber Ne Diyor muhabiri Meryem Zelal Direkçi’nin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'fikri iktidar olamadık' cümlesinin sorulması üzerine, "Biz mutlak hakikatin tek temsilcisiyiz her bize uysun gibi bir düşünce yapısında değiliz." dedi.

SİYASET 12.11.2020, 17:01 13.11.2020, 15:34
Aktay: "Biz hep özgürlüğün temsilcisi olduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi açılışında söylediği “fikri siyaset olamadık” cümlesinin sorulmasına üzerine Aktay, “Biz hiçbir zaman mutlak hakikatin temsilcileriyiz iddiasında bulunmadık. Biz her zaman özgür iradenin arkasında durduk” dedi. Hür vicdan ve iradeyi kısıtlamaya çalışan iktidarla karşı bir iktidar modeli olduklarını belirten Aktay insanların iradesini kendisine bağlamaya çalışan her iktidar modeline karşı olduklarını belirtti.

Aktay, "Biz mutlak hakikatin tek temsilcisiyiz herkes bize uysun gibi bir tavırda değiliz. Bilakis biz hep özgürlüğün temsilcisi olmaya çalıştık. Bugün hür vicdan ve iradeyi kısıtlayan birtakım iktidarlar var. Aslında biz iktidara karşı bir iktidarız" ifadelerini kullandı. 

kamera&kurgu- Yücel Karaduman 

Yorumlar (0)