Akşener’den SMA müjdesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüm Türkiye'nin SMA'lı bebeklerle ilgili acı çektiğini belirterek “O meseleyi bir anne olarak, babaanne olarak söz veriyorum, ben çözeceğim” dedi.

SİYASET 11.05.2023, 09:45 12.05.2023, 09:01 Şeyda Gül
Akşener’den SMA müjdesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon Atatürk alanında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Siyasette seçimin, seçmenin bayramı olduğunu ifade eden Akşener, siyasetçinin seçmenin taleplerinin üzerinden rekabet ettiğini söyledi. Kim daha iyi proje yapmışsam, kim iyi hizmet edecekse ona oy verin diyen Akşener, seçim biter bitmez ülkeyi feraha çıkartacak adımlar atacaklarına söyledi. 100 bin öğretmeni tayin edeceklerinin müjdesini veren Akşener, köy okullarına açacaklarına ifade etti. 11 bin köy okulunun açılabilir pozisyonda olduğunu dile getiren Akşener, bazılarının sadece küçük tadilatlara ihtiyaçları olduğunu belirtti.

SMA sorununa çözüm

Türkiye'de SMA’lı bebekler ile ilgili büyük acılar yaşandığını ve bu acıları tüm Türkiye'nin çektiğini belirten Akşener, bu sorunu kendisinin çözeceğine söyledi. Yaptığı konuşmadan söz veren Akşener, “SMA meselesini bir anne olarak, bir babaanne olarak, söz veriyorum, ben çözeceğim” ifadelerini kullandı.

Tarımla uğraşan gençlere büyük destek

Her köye öğretmenin yanı sıra bizde rahat mühendisi ve veterinerinin gideceğini söyleyen Akşener, köylerdeki yaş ortalamasının 50-55 arası olmasına dikkat Çekerek “Gençler eğer köylere gidip tarımla uğraşacaksa onların SSK ya da BAĞKUR primlerini biz ödeyeceğiz” dedi.

Ayrıca çobanların maaşını da ödeyeceklerini ne ifade eden Akşener, Hayvancılığın yürümesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

İyi yaşam geliri

Durumu kötü olan ailelerdeki ev kadınlarına da iyi yaşam geliri bağlanacağını belirten Akşener, “18-26 yaş grubu gençlere 2023'ün fiyatlarıyla sizlere 2500 lira aylık maaş bağlayacağız” dedi.

Yorumlar (0)