Akşener’den gerekçeli karar tepkisi

İYİ Parti'nin 3. Olağanüstü Kurultayı'nda konuşma yapan Genel Başkan Meral Akşener'in gündeminde İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini iptal eden YSK vardı. Akşener, “YSK'nin açıkladığı şey gerekçeli karar değil, darbe bildirisidir.” diyerek eleştiride bulundu.

SİYASET 25.05.2019, 14:51 25.05.2019, 15:02
Akşener’den gerekçeli karar tepkisi

İYİ Parti’nin 3. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Genel Başkan Meral Akşener, parti yönetimi ve delegelerin katılımı ile başladı. Akşener, toplanan kurultayda partililere hitap etti.

“KARAR, DEMOKRASİ GELENEĞİNE DARBEDİR”

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline yönelik kararını eleştiren Akşener, kararın demokrasi geleneğine bir darbe olduğunu, Türkiye’de hukukun ve adaletin yerle bir edildiğini vurguladı.

“GEREKÇELİ KARAR DEĞİL, DARBE BİLDİRİSİ”

Akşener, “Minareyi çaldılar, kılıfı 250 sayfa. İspatlanmış, belgelenmiş bir tek çalma çırpma yok. Şunu açıkça ortaya koyalım, darbenin gerekçesi olmaz. Darbe darbedir. YSK'nin açıkladığı şey gerekçeli karar değil, darbe bildirisidir. Yüzlerce sayfa yazıp da söyleyemedikleri şey şudur: 'Ne yapsaydık yani? Sayın Erdoğan talimat verdi, biz de mecburen iptal ettik.' Mesele bu kadar açık.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri, eleştirilerine şu şekilde devam etti: “Ülkenin haline bakın. Belediyeler yağmalanmış. Bakanlıklar arpalık olmuş. Yargı, çay bahçesi, Saray ise karadelik gibi ne varsa yutuyor. YSK adeta AK Parti seçim işleri başkanlığı, iktidar adeta sandık darbecisi. Ortağı da onun 'hınk' deyicisi. Bir de damat var ki düşman başına. Bastığı yerde ot bitmiyor. Tablo ne yazık ki bu. İktidarın bu tabloyu değiştirmek için herhangi bir çabası da yok.

“BU GEMİYİ BATIRMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “82 milyon aynı gemideyiz.” sözlerine atıfta bulunan Akşener, “Aynı gemideyiz diye sessiz mi kalalım? 'Gemiyi ne güzel batırıyorsunuz' diyerek alkış mı tutalım? Doğrudur, hepimiz aynı gemideyiz. Ama biz, bu gemi milleti selamete çıkaracak bir Bandırma Vapuru olsun diyoruz. Biz, Türkiye gemisi Nuh’un gemisi olsun, insanlığa umut olsun istiyoruz. Bu yüzden de bu gemiyi batırmanıza izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)