Akşener’den ‘EYT’ çıkışı

Meral Akşener, "Senelerdir EYT'yi konuşa konuşa artık mecbur kaldılar, birkaç ay içinde çözüyorlar. Allah'a şükür, işte sizlerin velinimet olmasının neticeleri. Onlar tam manasıyla çözemez, dolayısıyla Allah'ın izniyle çok az kaldı... En sonunda biz çözeceğiz." dedi.

SİYASET 12.11.2022, 18:20
Akşener’den ‘EYT’ çıkışı

İYİ Parti lideri Akşener, Adana'ya bağlı Kozan ilçesini ziyaretinde Irmak Caddesi üzerinde toplanan kalabalığa yönelik konuşmasında, gezi programlarına yaklaşık olarak üç sene evvel başladıklarını ifade etti. 

"Patron sizsiniz"

Vatandaşların 'patron' olduğunu dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

"Çok uzun bir süredir, kadının, emeklinin, gencin, tüketicinin, atanamayan öğretmenin dertlerinden bahsetmek yerine 'sen bucusun, sen şucusun' diyerek yapılmaya çalışılan bir siyasete karşı durmak için başlattığımız gezilerimizde öyle bir şey oldu ki o esnaf dükkanlarının içerisindeki müşteri aynı zamanda birer velinimettir. Çok uzun süredir seçmen velinimet olma özelliğini kaybetmişti. Şimdi tekrar velinimet oldunuz. Velinimet, patron sizsiniz. 'Buculuk, oculuk...' üzerinden sizleri kavga ettirerek oy almak kolay iş. Derdine derman bulmak üzere çalışıp, o derdin dermanını oluşturup, o çözüm üzerinden siyasiler, partiler sizin için rekabet ederse işte o zaman acı meselelere tatlı çözümler üretmek mecburiyetinde kalınır."

"EYT'yi konuşa konuşa çözdürdük"

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) düzenlemesi hakkında da konuşan Akşener, "Senelerdir EYT'yi konuşa konuşa artık mecbur kaldılar, birkaç ay içinde çözüyorlar. Allah'a şükür, işte sizlerin velinimet olmasının neticeleri. Onlar tam manasıyla çözemez, dolayısıyla Allah'ın izniyle çok az kaldı... En sonunda biz çözeceğiz." şeklinde konuştu.

"Sizin kararınız da bizim için amennadır"

Yurttaşların, kendi kararını kendisinin vereceğinin altını çizen Akşener, "Tüm siyasiler sizin dertleriniz üzerinden derman üretecekler, rekabet halinde olacaklar. Sizler patronsunuz, hangisini münasip görürseniz de ona oy verirsiniz. Sizin kararınız da bizim için amennadır." dedi.

Konuşmasının akabinde esnafı ziyaret eden ve bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Akşener, şehit düşen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay anısına yapılan anıta da çiçek bıraktı.

Ardından İmamoğlu ilçesine geçiş yapan Akşener, Atatürk Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret etti. 

Yorumlar (0)