Akşener’den Erdoğan’a Boğaziçi eleştirisi: Kader utansın!

Meral Akşener, Boğaziçi’ne rektör atamasına dair başlayan tartışmaları değerlendirdi. Akşener, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ni ilk 100’e sokacağını söylediği açıklamalarına da eleştiriler getirdi.

SİYASET 09.02.2021, 11:54 09.02.2021, 11:59
Akşener’den Erdoğan’a Boğaziçi eleştirisi: Kader utansın!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması tartışmalarında Erdoğan’a eleştirilerde bulunarak, “Instagram fenomeni damat gitti. Damat aromalı rektör geldi. Kader utansın.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Akşener, sözlerine Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’nun ardından başlayan protestoları değerlendirdi.

"Bulu, daha önce rektör olduğu üniversiteleri ilk 100'e sokabilmiş mi?"

Akşener, Prof. Dr. Melih Bulu’nun “Boğaziçi’ni dünyadaki ilk 100 üniversitenin arasına sokacağım” şeklindeki açıklamasını anımsatan Akşener, “Erdoğan’a sorarsanız eğer Melih Bulu tam bir liyakat abidesi. Çünkü daha önce kendisi iki üniversitede rektör olarak görev almış. Peki bu üniversiteleri bırakın dünyada, ülkemizde ilk 100’e sokabilmiş mi? Hayır” dedi. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Erdoğan diyor ki; “Yıllarca Boğaziçi’nin ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri yapan bu kadro işini bilmiyor, gittiği üniversiteyi bile ülkemizde ilk 100’e sokamamış Melih Bulu, bu işin uzmanı kişi.

"Kader utansın"

Bu akıl dolu değerlendirme tanıdık geliyor mu? Bu filmi biz daha önce izlemiştik hatırlarsanız. Berat Albayrak atandığında da kendisinden bu arkadaşın ne kadar büyük bir ekonomist olduğunu duymuştuk. Açıktan ekonomi dersi almıştı ya kendisi. Heyhat ama… Huylu huyundan vazgeçmiyor. Instagram fenomeni damat bakan gitti, şimdiyse damat aromalı rektör geldi. Kader utansın.” dedi.

Yorumlar (0)