Akşener’den Erdoğan’a: Açıkladığın en iyi paket; damadını paketlemendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugüne kadar açıkladığın en iyi paket, damadını paketlemendi” açıklamasında bulundu.

SİYASET 17.03.2021, 15:01 17.03.2021, 15:29
Akşener’den Erdoğan’a: Açıkladığın en iyi paket; damadını paketlemendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzer bir çağrıyı da Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli için yaptı. 

Akşener, öte yandan Danıştay’ın ‘Andımız’ kararına tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, kendisinden önce kürsüye gelen ilkokul öğrencisi ‘Öğrenci Andı’nı okudu. 

‘Küçüklerine göz dikenler, elbette ‘Andımız’ okunmasın ister’

Partisinin grup toplantısında millete terörist diyenlerin olduğunu hatırlatan Meral Akşener, “Küçüklerini korumak yerine, onlara göz dikenler, elbette ‘Andımız’ okunmasın ister” diye konuştu.

‘Büyük Atatürk’ sözüne bazılarının alerjisi olduğunu ifade eden Akşener, “Son bağımsız Türk devletini, uçuruma sürükleyenler, Elbette ‘Andımız’ın son cümlesinde şaşkına döner” ifadelerini kullandı.

Akşener: Andımız Atatürk’ün mirasıdır!

‘Öğrenci Andı’nın Atatürk’ün mirası olduğuna vurgu yapan Akşener, “Bakanlıklarımız içinde 2’sinin adının başında ‘millî’ kelimesi bulunuyor. Biri Millî Savunma Bakanlığı, diğeri de Millî Eğitim Bakanlığı’dır” 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın, ‘Öğrenci Andı’ ile yargı üzerinden mücadeleye girdiğine işaret eden Akşener, “Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın” ifadelerini kullandı.

‘Şahsım diplomasisinden, ‘tık’ diplomasisine terfi ettik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, cumhuriyetin değerleriyle kavga ettiğini iddia eden Meral Akşener, “Değerleriyle kavga ettiğiniz bir devleti, hakkıyla ve layıkıyla yönetemezsiniz. Nitekim yönetemiyorlar” dedi.

2013 yılında Mısır ile diplomatik ilişkilerin kesildiğini hatırlatan Akşener, “Sayın Erdoğan, ‘Cuma sonrası gıybeti’ seansında 'Türkiye’nin Mısır’la ilişkileri, öyle en üst düzeyde değil de, şöyle bir ‘tık’ altında sürecek.' dedi. Fesuphanallah!” diye konuştu.

‘Tık’larla, devlet yönetilmez’

“Şahsım diplomasisinden, ‘tık’ diplomasisine terfi ettik” diyen Akşener, “Rabia yapmayacaksınız, bir ‘tık’ altında, 3 parmak mı göstereceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Mısır’a niye küstü, şimdi niye barışıyorsun?” diye soran Akşener, “Şahsi çıkarların, koltuk korkularının dayattığı ‘tık’larla, devlet yönetilmez Sayın Erdoğan” dedi.

‘Erdoğan için, siyasi ranta dönüşebildiği sürece anlamlı’

Parti toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Akşener, “Sayın Erdoğan’ın siyaset anlayışına göre, herkes ve her şey, sadece, kendi iktidarına hizmet ettiği sürece değerlidir” değerlendirmesinde bulundu.

2013 yılından itibaren sonra Mısır ile yapılan ihracat hacminin günden güne erdiğini ifade eden Akşener, “Yaklaşık 4 milyar dolarlık, yani 30 milyar liralık ihracat kaybımız var” dedi.

‘Milletimiz ilk sandıkta sana mı oy verecek, yoksa Mursi’ye mi?’

Seçimleri Erdoğan’ın kazandığını fakat Türkiye’nin de kaybettiğini ifade eden Akşener, “Sayın Erdoğan; milletimiz ilk sandıkta sana mı oy verecek, yoksa Mursi’ye mi?” diye sordu.

Akşener, hükümetin artık her adımı kendi iktidarını korumaya yönelik attığını vurgularken, “Geçen hafta ‘Ekonomide Reform Paketi’ açıklandı. Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru, hem de faizler arttı. Ekonomi artık dikiş tutmuyor” diye konuştu.

‘Damadın her ay paket açıklıyordu, sonunda paket oldu’

Eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın da sürekli paket açıkladığını hatırlatan Akşener, “Damadın da her ay paket açıklıyordu, sonunda paket oldu. Geçmişten ders al, olanlardan feyz al” dedi.

Enflasyonun kötü etkilerini sürekli gündemde tuttuklarını belirten Akşener, “Eylem planı yapmaktan, eylemin kendisine bir türlü fırsat bulamıyorlar. Açıkladıkları reform paketi, aynı cips paketleri gibi: Yüzde sekseni havayla dolu” ifadelerini kullandı.

‘Maddeler sanki Erdoğan’a karşı yapılmış’

Reform paketindeki bazı maddelerin sanki Erdoğan’a karşı yapılmış olduğunu aktaran Meral Akşener, “Örneğin, kamuda taşıt alımı ve kiralanmasına, temsil ve ağırlamaya, harcama sınırları getirilecekmiş” dedi.

Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların akıbetini soran Akşener, “Paketi neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Mesela Sayın Erdoğan, dünyanın en yüksek enflasyonuna sahipken,  ‘fiyat istikrarını bir yana koyuyoruz’ diyor” diye konuştu.

‘Çiftçiye yaşattığınız bu zulme derhal son verin’

İYİ Parti’nin israf ekonomisini azaltmak için elinden geleni yaptığını belirten Meral Akşener, “İsrafın en büyük nedeni; hasat kayıpları, pazara indirme kayıpları,  ambalajlama ve tasnifleme kayıpları,  iklimlendirme ve soğuk depolama kayıplarıdır” dedi.

Çiftçinin astronomik elektrik faturalarından bıktığını söyleyen Akşener, “Çiftçimize yaşattığınız bu zulme derhal son verin. Öğrencilerimiz tabletsiz. Gençlerimiz umutsuz” diye konuştu.

‘Bu kez de Tarım Bakanı’nı paketle’

“Bugüne kadar açıkladığın, en iyi ve en etkili paket, damadını paketlemendi” diyen Akşener, “Gel, çiftçimize bir kez olsun iyilik yap, bu kez de Tarım Bakanı’nı paketle” çağrısında bulundu.

‘Kanal İstanbul çılgınlığını çöpe atacağız’

Vatandaşa seslenerek umutsuzluğa kapılamamalarını ifade eden Akşener, “Kanal İstanbul çılgınlığını çöpe atıp, o parayla GAP’ı yağmurlama sistemiyle donatacağız. Toprak ana, bir on verecek” diye konuştu.

‘Sürekli büyüyen tek partiyiz’

İYİ Parti’nin zorlukları aşma hareketi olduğuna vurgu yapan Meral Akşener, “Aştığımız engelleri toplasak, 12 ciltlik ansiklopedi olur. Tüm bunlara rağmen, sürekli büyüyen tek partiyiz” dedi.
 

Yorumlar (0)