Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan faiz kararı tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararının akabinde paylaşımlarda bulundu.

SİYASET 18.11.2021, 19:46 20.11.2021, 18:15
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan faiz kararı tepkisi

Kılıçdaroğlu ve Akşener, TCMB'nin faiz kararının sonrasında paylaşımlarda bulundu.

"Dur artık..."

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirdiği seçim çağrısını tekrarladı. "Dur artık Erdoğan." diyen CHP lideri, 'Hemen seçim.' diyerek ekledi.

"Mutlu musun?"

İYİ Parti lideri Akşener de "Yanlış yapmadaki inadın halkımızın her bir ferdine bir saat içerisinde 3 bin liraya mal oldu. Sayın Erdoğan, mutlu musun? "Paramızı pul ettin, itibarımızı yerle bir ettin. Eğer bu işte kastın varsa bu bir ihanettir. Eğer ki beceriksizliğin sonucunda bir gerçeklikse yapılması gereken açıktır. Bir an önce Türkiye'yi seçime götürüp, bu rezilliğe son verilmelidir." sözlerini sarf etti. 

Ortak açıklama yapmışlardı

Kılıçdaroğlu, dün akşam Akşener'i ziyarette bulunmuştu.

Ziyaretin akabinde iki genel başkan ortak açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Merkez Bankası'nın görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu kurum TL'nin değer kaybetmesine seyirci kalıyor. Müdahalede bulunamıyor çünkü rezerv yok.

Bu gidişata sessiz kalmamız söz konusu değil. Sorumluluk hisseden liderler olarak buluştuk. Paramız eriyor. 

Ekonomiyi yönetemediğinizi biliyoruz. Çıkıp bir açıklama yap. Koskoca kurumu itibarsız hale getirdiniz. Erdoğan'a açık ve net bir çağrı yapıyorum. Yönetemiyorsun, vatandaşın sırtına daha fazla yük yükleme. Türkiye'de derhal seçime gidilmesi gerekiyor. Büyük bir zam yağmuru geliyor. Gidişattan duyduğumuz rahatsızlığı paylaştık. Ülkemizin itibarını sıfırladılar."

Akşener ise şu sözleri sarf etmişti:

"Üniversite mezunu gençlerimiz garsonluk yapmak için yurt dışına çıkmaya çalışıyorlar. Yaklaşık olarak iki senedir gerçekleştirdiğim esnaf gezilerinde ağırlaşan ekonomik tablaya bizzat şahit oldum. Türkiye'deki mevcut ekonomik koşulların yurttaşlarımızı olumsuz yönde etkilediğini bilen liderler olarak bir araya geldik.

Yoksulluk inanılmaz boyutlara ulaştı. Ekonominin kitabını yazmakla övünen bir kişinin hislerine, kararına, bilgisine bağlı sistemin ülkemizi getirdiği nokta herkesin malumu. Ekonomi kurmaylarımız bu konuyu çalışacaklar. 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun acil seçim çağrısına iştirak ediyorum. Seçimden başka çare görünmüyor. 

Sayın Erdoğan'ın açıklamalarını seyredemedim fakat arkadaşlar biraz bahsettiler. Merkez Bankası'nın başkanlık koltuğuna her mevsim yeni biri oturuyor, sanırım mevcut başkanın ömrü dolmuş gibi görünüyor. Tüm kurumları yerle bir eden partili bir kişi cumhurbaşkanlığı koltuğunda."

Yorumlar (0)