Akşener ve Babacan'dan Ümit Özdağ açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüşmesiyle ilgili açıklama geldi.

SİYASET 24.05.2023, 17:52 24.05.2023, 18:00 Şeyda Gül
Akşener ve Babacan'dan Ümit Özdağ açıklaması

Zeytinburnu'nda gençlerle bir araya gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Akşener, diğer partilerin düşüncelerini bilmediğini belirtti.

Öncesinde görüşme yapıldı

Ancak geçtiğimiz hafta çarşamba günü yaptıkları toplantıda Kılıçdaroğlu'na, İnce, Özdağ ve Oğan ile ilişki kurma, görüşme yapma ve iletişim kurma konusunda yetki verdiklerini söyleyen Akşener, “Dolayısıyla o yetki çerçevesinde yaptığı görüşmelerin sonunda bir noktaya gelindi” dedi.

Bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın, Millet İttifakı’nın içinde yer aldığını ve destekleyeceğini söylediğini belirten Akşener, her iki partinin genel başkanlarının imzasının olduğu bir mutabakat metni yayınlandığını hatırlattı. Yayınlanan metinde kendisini rahatsız eden hiçbir şey olmadığını dile getiren Akşener, “Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var, onlarla ters düşen de bir madde yok. Dolayısıyla, Sayın Kılıçdaroğlu’nun böyle bir yetkisi vardı ve o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

 Bir araya gelinecek ve görevlendirilmeler yapılacak

Sabah saatlerinde Ümit Özdağ’ın “İçişleri Bakanı olarak Suriyelileri göndereceğim” paylaşımını değerlendiren Akşener, herhangi bir yorumunun olmadığını ve henüz bakanlıklar konusunda hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın birleşenleri olarak bir araya gelip konuşmadıklarını söyledi. “Bildiğim bir şey var, iki siyasi parti olarak biz ayrı ayrı girdik. Dolayısıyla alınan oy ve çıkarılan milletvekili sayısına göre öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti seçimden sonra inşallah kazanacağız” ifadelerini kullanan Akşener, seçimin ardından bir araya gelinecek ve bu konuda görevlendirilmelerin yapılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanının verdiği bir karar

CHP'nin görevlendirmeleri aldığı bakanlıkları istediği partiye “Siz burada görev alın” diyebileceğini kaydeden Akşener, bu görevlendirilmenin İyi Parti’yi ve onun genel başkanını ilgilendiren bir durum olmadığını söyledi. Bu kararın CHP genel başkanının ve parti kurullarının vereceği bir karar olduğunu yineleyen Akşener, “Ona da saygı duyuyorum. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır” dedi.

Babacan basından öğrendiğini açıkladı

Millet İttifakı’nın bir diğer bileşeni Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu - Özdağ görüşmesi öncesinde Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ifade eden Babacan, “Protokolün nihai halini basına açıklandığı an gördüm” dedi.

Yorumlar (0)