Akşener: Türkiye'de devlet eliyle para aklanıyor

Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. İYİ Parti lideri, Erdoğan'a "Çamaşır suyu reklamı değil AK Parti iktidarı." diyerek seslendi.

SİYASET 27.10.2021, 19:14
Akşener: Türkiye'de devlet eliyle para aklanıyor

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

"Asıl milli güvenlik tehdidini söyleyeyim mi?"

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Devletin başındakilerin becerikli ellerinde paralarımızın gitgide pul, emeklerimizin hiç edildiği bir haftayı daha tamamladık. Önceki hafta bir defa daha gördük ki Sayın Erdoğan'ın milli güvenlik için yaptığı tanım kendi koltuğunun güvenliği. Geçinemeyenler terörist, iflas edenler hain, sosyal medyada eleştiri yapan milli güvenlik tehdidi. Türkiye'nin asıl milli güvenlik tehditlerini söyleyeyim mi? Ailesine ekmek götüremeyen babalar, tenceresi kaynamayan anneler, huzuru ülkeden kaçmakta arayan gençler, üretim yapamayan sanayiciler, AK Parti'nin kaderini devlet kaderiymiş gibi gösteren siyasetçiler bir milli güvenlik tehdididir. Asıl sebep ise 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ta kendisidir.  

"Çamaşır suyu reklamı değil..."

Bu vizyoncu yönetim anlayışının neticesinde gri listeye alındık. Bu listede hiçbir büyük ekonomi yok. Dünyanın en büyük ilk 30 ekonomisinden yalnızca Türkiye var. Bu listeye kim giriyor? Ülkede büyük miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplara finansman sağlanıyorsa, bunlara karşı mücadele verilmiyorsa giriyorsunuz. Ülkemizin şu düştüğü duruma bakar mısınız? Peki bu durum karşısında iktidar ne yaptı? Tabii ki 'dış güçler' dediler. Türkiye'yi bu duruma sokanın da bizzat iktidar olduğunu herkes biliyor. Ülkemizde devlet eliyle para aklanıyor. İktidar bu ucube sistemde diyor ki 'Uyuşturucu mu satıyorsunuz? Getirin paranızı Türkiye'ye. Buradan para mı kaçırdın? Getir paranı. Yalnızca yüzde 1'lik komisyonla seni de paranı da aklıyorum.' diyor. Bu bir çamaşır suyu reklamı değil AK Parti iktidarı.

“İsraf bütçesidir"

Yeni yılın bütçesi TBMM’ye geldi. Normal koşullarda toplum bu durum sebebiyle heyecanlanır. Sorunlarının çözüleceğini düşünür. Ucube sistemde milletin heyecanı da gitti. Devletin tüm imkanları bir grup saray şımarığının ve 5 müteahhidin hizmetine sunulacak. Yeni bütçede enflasyona, işsizliğe, yoksulluğa çare yok. 5'li çete için 42,5 milyar TL ödenek konulmuş. Tüm Türkiye'deki çiftçiye verilen desteğin iki katı. Müteahhide gelince artış gerçek enflasyon oranında, millete gelince TÜİK'in makyajlanmış enflasyonu kadar dahi değil. 2017-24 yılları arasında devletten bu çeteye ödenecek olan toplam para 25 milyar dolar. 'Hastane yapıyoruz, köprü yapıyoruz, vatandaşımızın cebinden 5 kuruş çıkmıyor.' diyenlere sesleniyorum. Bu paraları nereden buluyorsunuz? Yalan söylediğiniz için utanmıyor musunuz? Bu bütçe bir israf bütçesidir, Sayın Erdoğan’ın giderayak vatandaşlarımıza attığı son kazığın bütçesidir."

Yorumlar (0)