Akşener: Sokağa çıkma yasağı olsaydı bazı şeyler yolunda gidebilirdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaş, devleti yanında görmek ister. Zorunlu bir karantina, 3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı ilan edilebilseydi bazı şeyler yolunda gidebilirdi." dedi. 

SİYASET 31.03.2020, 12:33
Akşener: Sokağa çıkma yasağı olsaydı bazı şeyler yolunda gidebilirdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye ilişkin FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. 

Akşener, "Vatandaş, devleti yanında görmek ister. Zorunlu bir karantina, 3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı ilan edilebilseydi bazı şeyler yolunda gidebilirdi. Askerin sokağa inmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etmediklerini söylüyorlar, ben buna inanmıyorum, polisle de halledilebilir." dedi. 

Koronavirüsün Türkiye üzerindeki etkilerine ilişkin Akşener, "İktidar partisi maalesef 18 senelik iktidarda ekonomi dışında çok büyük krizlerle karşılaşmadı. Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Ayrıştırıcı bir dil üzerinden giden bir siyasi dile sahiptiler, birlik ve beraberlik üzerinden oy almak yerine kutuplaştırma üzerinden oy aldılar. Birlik ve beraberlik konusunda zorluk yaşadılar." ifadelerini kullandı.

"Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim"

Akşener, "İktidar partisi maalesef 18 senelik iktidarda ekonomi dışında çok büyük krizlerle karşılaşmadı. Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Ayrıştırıcı bir dil üzerinden giden bir siyasi dile sahiptiler, birlik ve beraberlik üzerinden oy almak yerine kutuplaştırma üzerinden oy aldılar. Birlik ve beraberlik konusunda zorluk yaşadılar." açıklamasını yaptı. 

Valilerin başkanlığında her kentte bir sağlık komitesi oluşturulmasını önerdiği hatırlatan Akşener, bunun gerçekleşmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Vatandaş, devleti yanında görmek ister. Zorunlu bir karantina, 3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı ilan edilebilseydi bazı şeyler yolunda gidebilirdi."

"Ben Sayın Erdoğan'ın siyasi partilerle bir toplantı yapmasını isterdim. Bu, hepimizi ilgilendiren bir durum. Sokağa çıkma yasağını yapmayacaklar."

"Askerin sokağa inmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etmediklerini söylüyorlar"

"Bizim Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesi vardı, bu bizim kefen paramızdı. Anlaşılan harcanmış. Askerin sokağa inmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etmediklerini söylüyorlar, ben buna inanmıyorum, polisle de halledilebilir. Vatandaşın parasını ödeyecek kaynakları olmadığından ilan etmiyorlar."

"3 emekli maaşımı Ankara'ya, 3 emekli maaşımı İstanbul'a bağışladım"

"Ben Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını takip ediyorum. Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu kampanyalar başlattılar. İktidar tarafından destek verilmesi gerekiyordu."

"Ben de 3 emekli maaşımı Ankara'ya, 3 emekli maaşımı İstanbul'a bağışladım. Dekontu elimde.  Bütün arkadaşlarımızı da bu konuda imkânları ölçüsünde yardım etmeye çağırıyorum."

"Sayın Erdoğan meşhur Katar uçağını hemen bağışlasın"

"Biz Sayın Erdoğan'dan yardım beklerken, o bize IBAN numarası verdi. Hasta garantili, geçme garantili müteahhitlere bu sene ödenecek para 21 milyar lira. En azından 3 ay mücbir sebeple bunlara para ödenmesin. Sayın Erdoğan meşhur Katar uçağını hemen bağışlasın. Benim mahallemde ihtiyaç sahiplerine sessiz sedasız yardım yapılıyor. Bunlar olabilir."

Yorumlar (0)