Akşener: Posta koyan Erdoğan gitmiş, yerine Mr. Erdoğan gelmiş

Akşener, Biden'ı 1915 olayları hakkında 'soykırım' ve 'büyük felaket' ifadelerini kullanması sonrası Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

SİYASET 29.04.2021, 00:09 29.04.2021, 16:54
Akşener: Posta koyan Erdoğan gitmiş, yerine Mr. Erdoğan gelmiş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

"Ülkemiz, tarihinin en büyük yönetim krizlerinden birini yaşıyor." diyen Akşener, "Makam hırsına düştüler. Saraylara kapılıp, paranın esiri oldular. Ne maneviyat, ne günahtan kaçınma, ne ahlak kaldı. Bu çöküşün etkileri her alanda karşımıza çıkıyor. Bu yönetim krizinin faturasını Türk milleti ödüyor." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirdiği konuşmaya sert bir şekilde tepki gösteren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Baş müteahhit Erdoğan, vatan nedir bilmiyor"

"Sayın Erdoğan'ın 23 Nisan günü sarf ettiği vatan tarifi için önce, 'Yanlış mı duydum acaba?' dedim. Türk devletini yöneten birisine vatanın anlamını anlatmak zorunda kaldığım için utanıyorum. Baş müteahhit Sayın Erdoğan, vatanı kupon arazi sanıyor. Vatanı rant peşinde koşarak arazileri parsel parsel satmak olarak görüyor. Allah onu ıslah etsin. Bu vatan sizin kupon araziniz değil, şehitlerimizin bize emanetidir. Yabancılara parsel parsel satabileceğiniz bir arsa değil, can verilmiş sonsuz yurdumuzdur."

"Posta koyan Erdoğan gitmiş, Mr. Erdoğan gelmiş"

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 yılındaki olaylara dair gerçekleştirdiği açıklamayı yorumlayan Akşener, "Posta koyduğunu iddia ederek övünen dünya lideri gitmiş, yerine Mr. Erdoğan gelmiş. 'Ey Biden, sen kimsin be' demek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmiş. Milletimiz için ar meselesi olan hususun, haziran ayında gerçekleştirilecek olan görüşmenin bir maddesi olduğunu öğrenmiş bulunduk. İncirlik ve Kürecik üsleri için bir hamle bekliyorduk, iş birliği ve güvenlik projelerinin masaya yatırılmasını bekliyorduk. Ermenistan bu yalanları 100 senedir söylüyor. Hususu sektirip işin içinden sıyrılmanın anlamı yok. 5 bin yıllık Türk devletini yönetiyorsun. Cesaretini topla, korkma ve çıkıp iki laf et." şeklinde konuştu.

Akşener, "Türk milleti Erdoğan'dan bir adım bekliyor. Ya oturmakta olduğun koltuğun ciddiyeti ile gereğini yap ya da özür dileyerek memleketi seçime götür. Ya saray sefasını bırakıp işinin gerektirdiklerini yap ya da sandıktan yetkiyi alır biz yaparız." dedi. 

Yorumlar (0)