Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Meral Akşener olacağı yönünde çıkan iddiaları değerlendirdi.

SİYASET 18.08.2020, 23:26
Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'in isminin geçtiği iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Dervişoğlu, "İYİ Parti olarak bu konuları ilgili organlarla konuşup karara bağlayıp sonra kamuoyuyla paylaşırız." dedi.

(İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu)

Dervişoğlu'nda açıklamasında şunları kaydetti:

"Önce ilgili organlarla anlaşır sonra açıklama yaparız"

"Türkiye gündeminde eğer kısa bir zaman içerisinde seçim yapılacaksa bu değerlendirmeye açıktır. Ama bu değerlendirmeyi şahsen ben yapamam. Partimiz, bu konuları ilgili organlarla konuşup sonra kamuoyuyla paylaşır." dedi.

Joe Biden açıklaması...

Joe Biden'ın son zamanlarda ortaya çıkan Türkiye'ye ilişkin sözlerini de değerlendiren Dervişoğlu, "Türk siyasetine yön verecek olan yegane güç Türk milletinin gücüdür." dedi.

Mavi Vatan...

Parti olarak Mavi Vatan'a ilişkin atılacak adımların her daim destekçisi olduklarını ve olacaklarını vurgulayan Dervişoğlu, "Devletler arası değil, kişilerin ilişkileriyle belirlenen dış politikaların Türkiye'yi getirdiği yer yalnızlıktır.

Bu yalnızlıksa ülkemizin milli menfaatleri çerçevesinde imzalayacağı anlaşmaların önünde büyük bir engeldir. Bugün İsrail, Mısır ve Suriye ile masaya oturup istediğini alan taraf maalesef Yunanistan'dır." dedi.

Yorumlar (0)