Akşener: Masal anlatanlar, buyurun izleyin

İzmir'deki gözlemlerine dair bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Meral Akşener, "İşsizlik, zorlaşan yaşam koşulları ve her tarafı kaplayan liyakatsizlik... İzmir'de binbir emekle okuttuğu iki çocuğunun bugün işsiz kalmasını çaresiz bir şekilde izleyen bir kardeşime kulak verdim. Hala sırıtarak masallar anlatanlar, buyurun seyredin." dedi.

SİYASET 08.04.2022, 00:35 09.04.2022, 11:40
Akşener: Masal anlatanlar, buyurun izleyin

İYİ Parti lideri Akşener, İzmir'deki esnaf ziyaretlerinin videosunu kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

“Yazıklar olsun..."

Akşener'in Bornova'da konuştuğu bir esnaf, “Bazen siftah yapmadan kapattığımız oluyor. Zam olmayınca mı sevinelim, olunca mı sevinelim anlamadık... Zam olunca iş olmuyor, patronlar işçi çıkarıyor. Hiçbir şeye sevinemiyoruz." dedi. 

Esnafla yaptığı görüşmeye dair Akşener, "Bornova'daki dükkanlar, siftah yapmadan gün geçirmeye çabalıyor. Türkiye'yi öyle kısır bir döngünün, öyle ucube bir sistemin içine soktular ki artık insanlarımız 'Hiçbir şeye sevinemiyoruz.' diyor. Yazıklar olsun." ifadelerini kullandı. 

“Elimize 25 TL kalıyor"

Akşener'in konuştuğu emekli bir kadın ise şöyle konuştu:

"Emekliyim, 4 bin 200 TL maaş alıyorum. Buralar ucuz diye taşındım. Ev kiram 1.250 TL. 4 kredi ödüyorum. 22 yaşındaki oğlumun işi yok. İş arıyorum ama bulamıyorum. Oğlum mobilyacı ama sigortasız. İş buluyor fakat birkaç ay sonra Suriyeli getiriyorlar. O da işsiz. Elimize 25 TL para kalıyor. Hiç kullanmama rağmen 285 TL doğal gaz faturası geldi. Eşim yok, 20 yıl boyunca evlenmedim. İki çocuk büyüttüm. Büyük oğlum Avustralya'da bilgisayar mühendisliği okudu. Üç dil biliyor ama iş bulamadı. Panik atak hastası oldu..."

"Buyurun izleyin..."

İYİ Parti lideri ise emekli kadının yakarışlarına dair sosyal medya hesabı üzerinden şu değerlendirmede bulundu:

“İşsizlik, zorlaşan yaşam koşulları ve her tarafı kaplayan liyakatsizlik... İzmir'de binbir emekle okuttuğu iki çocuğunun bugün işsiz kalmasını çaresiz bir şekilde izleyen bir kardeşime kulak verdim. Hala sırıtarak masallar anlatanlar, buyurun seyredin."
 

Yorumlar (0)