Akşener: Kolon kesecek kadar gözlerini para bürümüş!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir depremine ilişkin yaptığı açıklamada, çürük binaları yasal hale getirenlere ve söz konusu binalarda kolon kesecek kadar para düşkünü olanlara isyan ettiğini söyledi. 

SİYASET 03.11.2020, 11:55
Akşener: Kolon kesecek kadar gözlerini para bürümüş!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin grup toplantısında İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Azerbaycan ordusunun Ermeni işgali altındaki köyleri kurtarmasına henüz sevinemeden İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Akşener, 100'den fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan felaket sebebiyle tüm Türkiye'nin İzmir için tek yürek olduğunu söyledi. 

Depremin ardından yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Akşener, yaralanan vatandaşlara da acil şifa dileklerini iletti.

"Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor"

Akşener, İYİ Parti olarak hafta sonu İzmir'i ziyaret ettiklerini ve özellikle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olmak üzere devletin tüm kurumlarının, arama-kurtarma ekiplerinin, belediye ekiplerinin ve sağlık görevlilerinin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti. 

"Duyarlılık her zaman olmalı"

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına ve her hamlenin bu doğrultuda yapılması gerektiğine dikkat çeken Akşener, söz konusu depremin ardından bir süre duyarlı davranılması ve ardından yine hiçbir şey yaşanmamışçasına hareket edilmesi nedeniyle insanların ciddi risklerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

"İl kongrelerini iptal etmedi"

Akşener, Türkiye'yi 18 sene boyunca yöneten zihniyetten şu anda Türk siyaseti adına utandığını belirterek, milletin İzmir depremi nedeniyle yasa boğulduğu bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) il kongrelerini iptal etmediğini vurguladı.   

"Siyasi rantçılar..."

İzmir depreminde herhangi bir sorumluluk almayan ve yalnızca önceki yönetimleri suçlayanlardan utandığını aktaran Akşener, bu kişileri "siyasi rantçı" olarak nitelendirdi.

"Deprem vergilerine rağmen yol kat edilemedi"

Akşener, ihbarlara rağmen hiçbir şey yapmayan bakanlıkların bulunduğunu ve 21 senedir deprem vergilerinin toplandığını ancak buna rağmen yönetimin herhangi bir şekilde yol kat edemediğini belirterek, "koltuk sevdalısı" olarak nitelendirdiği kişilerin müteahhitler ile birlikte hareket ettiklerini ve insanların hayatlarına önem vermediklerini ileri sürdü. 

"Çürük binalar yasal hale getirildi"

Şimdiye kadar depreme hazırlık hususunda sunulan önergelerin hiçbirinin kabul edilmediğini ve kentsel dönüşümün fırsatçılığa dönüştürüldüğünü iddia eden Akşener, "İmar Barışı"na sığınarak çürük binaların yasal hale getirildiğini ve söz konusu binalarda kolon kesecek kadar para düşkünü olanlara isyan ettiğini söyledi.

"Hesap sorun"

Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuya ilişkin yeni adımların atılacağını belirterek, vatandaşların hesap sormamaları halinde sorumsuzluk ve rantçılığın neden olduğu felaket manzaralarının asla sona ermeyeceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)