Akşener: Kızılay'ı naylon bağışlarla lekeleyemezsiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin, "Kızılay'ın üzerine leke düşürmeye ne hakkınız var. Naylon bağışlarla lekeleyemezsiniz." dedi. 

SİYASET 04.02.2020, 10:29
Akşener: Kızılay'ı naylon bağışlarla lekeleyemezsiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa tepki gösteren Akşener, "Kızılay’a verdikleri paranın tamamını vergiden düşebiliyorlar. 30 milyon lirayı Kızılay’a gönderip demişler ki sen sadece 75’ini al, geri kalanı bizim çocuklara gönder. Bu para kimin parası? İşsizlikten kıvranan gençlerin parası. Hayvancılıkla uğraşan ama hayvan alacak parası olmayanların parası." ifadelerini kullandı.

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Kızılay'ın üzerine leke düşürmeye ne hakkınız var. Naylon bağışlarla lekeleyemezsiniz. 150 yıllık Kızılay'da yaşananlara bakın. Yandaşın para kaçırması için Kızılay'ı araç yapanlar helal para kazanlara göz dikmiş durumda."

Ne olmuştu?

2017 yılında Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptığı ileri sürülmüştü. Kızılay, bunun bağış şartlı bağış olarak yapıldığını kaydederek söz konusu iddiayı onaylamıştı.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından para yardımı çağrısı yaparak tepki çekmişti. 

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamada bulunan Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet." ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kızılay yönetimine istifa çağrısında bulunarak, "Kızılay’ın böyle bir hırsızlığı dâhil olması vahim. Devletin parasını bağış yapmak suretiyle kendine prim sağlıyor. Devletin parasını yetkisiz kullanma cüretini gösteriyor. Kızılay’ın vergi kaçakçılığına aracılık etmesinde hile olduğu çok açıktır." demişti. 

Yorumlar (0)