Akşener: HDP kapatılsın deyip tek bir adım atmıyorlar!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yaptığı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pandemiden ötürü kapanan şirket ve dükkanların olmadığına ilişkin açıklamalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Akşener, “2020’de 40 bin işletme ve kişi işletmesi kapandı. Sayın Erdoğan’a şiddetle öneriyorum. Tespitlerini sağlam analizlere dayandır. Danışmanlarının kulağına üfledikleriyle, halkın huzuruna çıkarak yalan yanlış konuşma.” dedi. Akşener konuşmasında ayrıca HDP binasında Abdullah Öcalan posterinin bulunmasına ilişkin de konuşarak, “HDP’nin kapatılmasını isteyip tek bir adım bile atmıyorlar.” diyerek eleştirilerini yöneltti.

SİYASET 27.01.2021, 13:21 28.01.2021, 09:13
Akşener: HDP kapatılsın deyip tek bir adım atmıyorlar!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kimi dostlar diyorlar ki, dükkanlar, şirketler kapanıyor. Kapanan yok, her şey ortada.” sözlerine tepkisini dile getirdi. Akşener, “Sayın Erdoğan’a tavsiye ediyorum, tespitlerini sağlam analizlere dayandırsın. Danışmanların kulağına üflediği zaman milletimizin huzuruna çıkarak yalan yanlış konuşma.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener'in toplantıda yaptığı konuşmadan önemli satırbaşları şöyle:

Kredi yapılandırması önerisi: Hazine tarafından karşılansın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Diyoruz ki biz; ötelenecek olan krediler Halk Bankası kredileriyle sınırlı kalmasın. Erteleme zamanı 6 ay değil 1 sene olsun ve ötelemeden kaynaklanacak olan faiz yükü, bankalarla yapılan bir sözleşme dahilinde Hazine’ce karşılansın.

Yalnız burada dikkat çekmek istediğim ilginç bir durum var. Sayın Erdoğan, esnafımızın kredi borçlarını erteleme ilişkin bir karar verdiğine göre piyasa şartlarını da biliyor değil mi? Fakat nedense alınan bu karara karşın dedi ki; “Kimi dostlar şunu diyorlar: Dükkanlar şirketler kapanıyor. Kapanan herhangi bir şey yok, her şey ortada.” Aynen bu cümleleri kurdu. Ben de şimdi doğal olarak kendisine şu soruyu yöneltmek istiyorum. Eğer her şey yolunda gidiyorsa kredi taksitlerini niçin öteliyorsun? Eğer esnaf zorda ise ve ödemelerini erteliyorsan, nasıl oluyor da her şey yolunda diyorsun? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

“2020’de 40 binin üzerinde şirket ve gerçek kişi işletmesi kapandı”

Dava arkadaşlarım; geçtiğimiz yıl 40 binin üzerinde şirket ve gerçek kişi işletmesi kapandı. Kaldı ki, kapanmak belirli bir zaman aldığından fiili olarak kapanan işletme sayısı da bunun çok üzerinde seyrediyor. Bununla birlikte kriz zamanlarında kurulan şirket sayısının da artış göstermesi hiç kimseyi yanıltmasın. Böyle zamanlarda borçlarını ödeyemediğinden birçok firmanın kredibilitesi bozulur. Bundan dolayı firmalar iş yapabilmek ve kimi yükümlülüklerden kaçınmak amacıyla yeni şirketler kurdular.

Sayın Cumhurbaşkanı’na tavsiyem şudur: Tespitlerini sağlam analizlere dayandır. Danışmanlarının kulağına üflediği şeylerle, milletin huzuruna çıkarak yalan yanlış ifadelerde bulunda. Tüm veriler ortadayken ‘Kapanan işletme yok’ demek en hafif tanımıyla ciddiyetsizliktir.

Çaresizlikten, yeni kurulan şirketlere bakarak, “İşler tıkırında” denmemelidir. Dahası da var. Eylül ayının sonu itibarıyla istihdamımızda 896 bin kişilik azalma görüldü. Geniş tanımlı işsizlik 10 milyon 600 bin kişi oldu. Sayın Cumhurbaşkanı; Madem ki bu kadar iş imkanı var yeni şirketler kurulup ekonomi şahlanıyor, niçin istihdam sürekli azalıyor?”

“HDP kapatılsın” diyerek tek bir adım atmıyorlar

Akşener, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Cumhur ittifakı çok acayip. HDP’nin binasında Apo’nun posterini bulunca şaşırıyorlar. Niye şaşırdıklarını anlayamıyorum. İçişleri Bakanı sosyal medyadan nasıl şaşkınlığını dile getirir anlayabilmiş değilim. Seçim zamanı mektup okutmaya geldiğinde bunların hiçbirini dert edinmiyor.

Sayın Erdoğan seçim dönemi Apo için kendisine sorulan soruya, ‘Mehmet’i gönderiyorum İmralı’ya diyor. Allah Allah kim bu deyip bir bakıyoruz ki Apo’nun kardeşiymiş. Gerçekten şok içerisindeyim. Eminim ki hepiniz şoktasınız. Kankilik yapanlar şaşkın. Biz ne yapacağız? Yana yakıla ‘HDP kapatılsın’ cümlelerini kuruyorlar ama bunun için en ufak bir adım bile atmıyor veya atamıyorlar. Buraya da kocaman bir soru işareti koyduk.”

Yorumlar (0)