Akşener: Halktan kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşların ekonomiden eğitime her alanda birçok dertle boğuştuğunu belirterek, “Halktan kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi. 

SİYASET 18.05.2022, 11:13
Akşener: Halktan kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız

Grup toplantısındaki konuşmasına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye’nin sancılı bir süreçten geçtiğini belirtti. Ekonomik sıkıntıların dayanılmaz bir hal aldığını dile getiren Akşener, “Türkiye’miz üzerinde son derece kasvetli bir hava hâkim. Ekonomiden tutun da, eğitime kadar hemen hemen her alanda vatandaşlarımız sayısız dertle boğuşuyor. Hükümet, kendi beceriksizliğini ve başarısızlığını gizleyebilmek için ülkemizde baskıya dayalı, kutuplaştırmayı hedef alan siyasi bir iklim oluşturuyor. Halkımız sokakta yiyecek ekmek bulamayınca nankör oluyor. Tarlasını ekemediğini söyleyen üreticimiz terörist ilan ediliyor. Geçinemediğini söyleyen bir kardeşimiz şükürsüz diye suçlanıyor. İktidar, adeta halkın çilesi bitmesin diye uğraşıyor. Halktan kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. 

“Biz artık iftiradan, dedikodudan, yalandan bıktık usandık”

Seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener, “Sandığın gelmesine az bir süre kaldı. Kaçınılmaz bir son var önlerinde. Bundan kaçmak için mücadele ediyorlar. Bay kriz ve ekibinin artık tutunacak tek bir dalı var, o da bizim duygularımız. Ben ve beraberimdeki arkadaşlarım, 2020 yılının başında bir karar aldık. Ülke siyasetini bu kısır döngüden kurtarmaya karar verdik. Biz artık iftiradan, dedikodudan, yalandan bıktık usandık. Seçmenimiz bizim veli nimetimizdir. 2020 yılının başından bu yana yollara düştük, şehir şehir gezdik, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dertlerini tasalarını dinledik. Siftahı olmayan esnaf kardeşlerimizle, geleceğini göremeyen annelerimizle konuştuk. Ülkemizde mülakat aşamaları, AK Parti’nin işe alım merkezleri haline geldi. Halkımıza bir dokunuyoruz, bin ah duyuyoruz” dedi. 

“Gençlerimizin hepsinde bir umutsuzluk ve içlerinde derin bir hüzün var”

AK Parti’ye yönelik eleştirilerine devam eden Akşener, “AK Parti hükümetleri halkımızdan yalnızca hakkını, parasını çalmadı. Bunun yanında mutluluğunu ve hayallerini de götürdü. Ama Anadolu artık o eski Anadolu değil. Bunu bizler çok net bir şekilde görüyoruz. Sabahları esnaflarımız artık dükkânları bir umutla açamıyorlar. Kimsenin içinden tanımadığı bir kişiye gülümsemek gelmiyor. Çünkü halkımız dertlerin arasında boğulmuş durumda. Benim esnaf kardeşim gün sonunu nasıl getireceğini düşünüyor. Kirası var, faturası var, yemi var, gübresi var. Bunları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Ne yazık ki bugün tarlalarımız boş. AK Parti hükümetlerinin Türkiye’yi içine düşürdüğü bu dert yumağından en çok etkilenen kesim ise gençlerimizdir. Gençlerimizin hepsinde bir umutsuzluk ve içlerinde derin bir hüzün var” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)