Akşener grup toplantısında konuştu: Bu olay için emniyet ayağa kalkmalı!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için tüm emniyet birimlerinin ayağa kalkması gerektiğini ifade etti. Yakın zamanda yeni asgari ücretin de eriyeceğinin altını çizen Akşener, "Enflasyonu düşürmek amacıyla bu ucube sistemin derhal değiştirilmesi gerekir." dedi. Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüleceğinin altını çizerek, "Hodri meydan, hepinizi bir bir alt edeceğiz." şeklinde konuştu.

SİYASET 04.01.2023, 16:32 04.01.2023, 16:40
Akşener grup toplantısında konuştu: Bu olay için emniyet ayağa kalkmalı!

İYİ Parti lideri Akşener, Meclis'te haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Akşener yaptığı konuşmada Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları'nın eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşinin yaptığı açıklamayı okuyarak başladı.

Akşener'in yaptığı konuşmadan önemli satırbaşları şu şekilde:

"Emniyet, Sinan Ateş için ayağa kalkmalı"

Ankara bir suikast ile sarsıldı. Sinan Ateş'in öldürülmesi tüm emniyet birimlerinin ayağa kaldırması gereken ve aciliyetle aydınlatılması gereken bir olaydır. Bu olayın aydınlatılması için de ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum.

Ailesinin özel bir talebi vardı. Araştırma önergesi ve soru önergesi olmamasına dair... Ayşe Ateş üzerinden bir talep. Herkese bunu duyurmakla mükellefim. Hepsine rabbim sabır versin.

Aklımızı yoran dertlerimize derman bulduğumuz bir seneyi daha geride bıraktık. Kimi zaman bir mazluma uzanan yardım eli ile duygulandık.

"Emin olun çok az kaldı"

Ülkemizi bu içinde bulunduğu girdaptan çekip kurtaracağız. Bu yıl o yıl. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. 2023 yılıyla beraber ülkemiz kurucu değerlerine tekrar kavuşacak. Emin olun ki çok az bir zaman kaldı.

Hiçbir sözünün arkasında durmayan, hiçbir öngörüsü olmayan Erdoğan, alışılageldiği performansını sürdürüyor. Öncesinde 2023 senesi için herkes enflasyon rakamlarının %20 düzeyinde olacağı şekilde bir aksiyon alsın, şeklinde konuşmuştu. Madem ki böyle peki yeni yılın ilk günlerinde bu zamları yapan kimdi. Ben cevaplayayım. Sen yaptın sayın Erdoğan. Bir de çıkıp "bizim sırtımızda küfe var" diyorsun. O küfede 5'li çeteleriniz var sizin. Doymayı bilmeyen arsız yandaşlarınız. Katar'a gitmek için kullandığınız lüks uçaklarınız var o küfede. O küfe bitmek bilmeyen yolsuzluklar ve arsızlıklarla dolu.

"Asgari ücret yine eriyip gidecek"

Asgari ücret şu anda açlık sınırının biraz üstünde. Asgari ücretli çalışanı enflasyona ezdirmedik gibi bir yalan dolaşıyor. Ancak yakın zamanda yine yeni ücretler eriyip gidecek.

Erdoğan'ın sözleriyle de Nebati'nin açıklamalarıyla da bu enflasyonu düşüremezsiniz. Zira ekonomide istikrarı ve güveni sağlamak lazım. Enflasyonun düşmesi için kurumların bağımsızlaşması, kurumsal aklın devreye alınması ve bu ucube sistemin değiştirilmesi gerekir.

Erdoğan gideceğini anladı bizim sözümüzü biraz daha dinlemeye başladı. Örneğin EYT bunun göstergesi. Bizleri biraz daha dinlemelerini bekliyoruz. Haklarını söke söke alan EYT'li kardeşlerimi kutluyorum. Tüm milletimize düzenleme hayırlı olsun. Fakat şunu unutmayın ki siz bir tek adam sistemine diz çöktürdünüz. İşte sandıktan korkmak böyle bir şeydir. Bugüne kadar mücadele edip birleştiniz ve sonucunda da hakkınızı aldınız. Toplumda bütün haksızlığa uğrayan kesimlerin örnek almasının gerektiği bir zaferdir bu. Teklifin yasalaşması için de TBMM'de gereken bütün teklifleri yapacağız.

"Neden emekli ücretleri asgari ücretin altında kalıyor?"

Asıl mücadele ise bundan sonra olacak. Asgari ücret adı üstünde asgari ücret ise eğer nasıl oluyor da emekli maaşları asgari ücretin altında kalıyor. Milyonlarca emekli bunu soruyor. Daha fazla emeklilerimizi yokluğa mahkum etmeyin. Emeklilerimizin dertlerini milletin evine götürüyoruz.

Erdoğan'a soruyorum: Yakın çevrende asgari ücret alan biri var mı? Veya emekli ücretiyle geçinen... Ne zaman en son pazara çıktın. Bir vatandaşın sofrasına kurgusuzca oturdun. Bu milletin sözlerini duymazdan geldin. Son düzlükte çırpınsan dahi nafile. Yakında seni de hayırlısıyla emekli edeceğiz inşallah. En azından emekli olmadan bir güzellik yap da emekli ücretini asgari ücret seviyesine yükselt. Eğer sen yapmazsan bizler iktidara geldiğimizde yapacağız.

"Seneyi en yüksek üçüncü enflasyon ile tamamladılar"

2022 yılı 2021 yılını arattı. Mevcut iktidar olduğu sürece her geçen seneyi aramayı sürdüreceğiz. Hiçbir sorunu çözüme kavuşturmadılar. Bay kriz biliyorsunuz senelerdir dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine adım adım yaklaşıyoruz diyor. Buna inanmıyorum ben ve toplumda da inanıldığını düşünmüyorum. 2022 senesine enflasyonu düşürme sözü ile başladılar. Fakat seneyi tarihteki en yüksek üçüncü enflasyon ile bitirdiler. Hani olağanüstü büyüme yaşanacaktı? Hiçbiri yaşanmadı. Öylesine büyük bir tahribata sebep oldular ki orta sınıfı yok ettiler.

Hayaller İMF'ye borç vermekti, gerçekler ise Katar'a para dilenmekten ileriye gidemedi. Böylesine liyakatsiz bir yönetim hayaldi ama AK Partiyle bu gerçek oldu. Bundan dolayı ülkeyi yönetmek yerine algıyı yönetmeyi tercih ettiler. Otoriteyi demokrasiye tercih ettiler. 2022 senesini de baskılarla sansürlerle geçirdik. Düşünen hain, itiraz eden terörist oldu. Ekrem olmanın düpedüz bir suç olduğu sistemi inşa ettiler. Bir taraftan da en fazla onlar demokrasi demeye başladılar. Fakat koltuğa tapan nefislerini törpüleyemediler. Milletin iradesi dediler ve milletin iradesini çiğnediler. Fakat çiğnedikleri milletin iradesinin altında çekip gidecekler. Yani geldikleri gibi gidecekler.

"Ucube sistem eleştirimizde haklı çıktık"

Eğer ki medya iktidar tarafından kontrol ediliyorsa, o ülkede demokrasiden söz edemeyiz. Eğer ki bir ülkenin belediye başkanına sırf bazı kişiler istedi diye komplo yapılıyorsa bu sistem otokratik bir sistemdir. 2017 yılından beri bizler ülkemizi ötekileştiren ucube sisteme karşı çıkıyoruz. Haklı çıktık ve keşke haklı çıkmasaydık. Kuvvetin kaynağının milletten alınarak tek bir partiye verilmesine hayır diyoruz. Güdümlü demokrasiye karşı çıkıyoruz. Eğer ki meslek örgütlerinin, sendikaların ve vatandaşların hakları gasp ediliyorsa bizler buna dur diyeceğiz. Eleştiriler ihanet olarak yaftalanıyorsa buna dur diyeceğiz.

Eğer kadınların ölümü durdurulamıyorsa sapkınları memnun etmek amacıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılıyorsa biz dur diyeceğiz. Eğer bir belediye başkanını sandıkta yenemeyeceklerini anladıklarında kumpas kuruyorlarsa bu kumpasa biz de dur diyeceğiz.

Yorumlar (0)