Akşener esnaf ziyaretinde: Şucu-bucu diye oy vermeyin!

İstanbul'da ilçe ilçe gezerek esnaflarla sohbet eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytinburnu'nda konuştu. Ülkenin gerçek sorunlarını kimsenin konuşmadığını kaydeden Akşener, "Ülkenin sorunlarını daha iyi çözebileceğini düşündüğünüz kişiye oy verin. Yoksa her seferinde kazık yiyorsunuz." dedi.

SİYASET 19.08.2022, 23:54 20.08.2022, 01:55 Hakan Öksüz
Akşener esnaf ziyaretinde: Şucu-bucu diye oy vermeyin!

İstanbul'un ilçelerini gezmeye devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez Küçükçekmece'nin Cennet Mahallesi'ndeydi. Esnaflarla sohbet eden ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, daha sonra Güngören Tozkoparan Mahallesi'ne gitti. Burada bir pastaneye giren ve çay içen İYİ Parti lideri, vatandaşlarla sohbet etti. Akşener'e soru soracağını söyleyen bir vatandaş, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

"Kimse gerçek sorunları konuşmuyor"

Esnaf ziyaretlerine Zeytinburnu'nda devam eden Merak Akşener, milletvekili olduğu dönemlerde de dükkan dükkan gezdiğini söyledi. Burada halka hitap eden İYİ Parti lideri, "Koronavirüs salgınından önce başladık. İl ve ilçeleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. Esnaflarla dertleşiyoruz. Kimse atanamayan öğretmenlerin, emeklilikte yaşa takılanların ve öğrencilerin sorunlarını konuşmuyor. İnsanlar, akşam pişireceği yemeği kara kara düşünüyor." dedi.

"O şekilde oy vermeyin, kazık yersiniz"

Kira fiyatlarının fırladığını kaydeden Meral Akşener, "Siyaset sağ-sol ya da muhafazakar-modern tartışmaları üzerinden yapılıyor. Bu siyaset dili ülkeyi birbirine düşürüyor. Ülkenin gerçek sorunları ortada bekliyor. Seçim zamanı gelince her şeyi tartıp biçerek oy vereceksiniz. Oy verirken sloganlara bakmayın. Ülkenin sorunlarını daha iyi çözebileceğini düşündüğünüz kişiye oy verin. Yoksa her seferinde kazık yiyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

"Ya PKK'cı diyorlar, ya faili meçhulcu"

Türkiye'yi il il gezerken yüzlerce esnafla sohbet ettiğini belirten İYİ Parti lideri Akşener, "İnsanlar, okula giden çocuklarına tablet alamıyor. Günümüzde tabletsiz nasıl oalcak bu iş? Pandemide online verildi dersler. AK Partili belediyelerin dağıttığı tabletlerin hepsi yandaşlara gitti. Bu bölgeyi uzun yıllardır tanıyorum. İktidarın bana yakıştırdığı şeylere bakın. Ya PKK'cı diyorlar, ya faili meçhulcu. İkisi birden olamam, karar verin." dedi.

"Emekli maaşı ve asgari ücret artırılmalı"

Akşener, "Aylarca, yıllarca çalışan gençler yüksek puanlar alsa bile atanamıyor. Buna sebep olan mülakat sistemini masaya yatırmayı sürdüreceğiz. En düşük emekli maaşını 3 bin 500 liraya çıkardılar. Oysa en az 5 bin 500 olmalıydı. Öte yandan asgari ücrette de güncelleme gerekiyor. Asgari ücretle çalışan birisi bugün kirasını nasıl ödeyecek, nasıl geçinecek? Kiralar iki katına fırlamış zaten." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)