Akşener: Ermenilere silah verenlerin masa kurması saçma!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'nın Ermenistan'a silah verdiğini belirterek, söz konusu ülkenin ateşkes masası kurmasını "saçma" olarak değerlendirdi.

SİYASET 20.10.2020, 10:40 20.10.2020, 17:57
Akşener: Ermenilere silah verenlerin masa kurması saçma!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında, işgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ermenistan'ın 100 senedir soykırım yalanları uydurduğuna dikkat çekerek, söz konusu ülkenin gerçek niyetini yeniden gösterdiğini ifade etti.

"Sadece Ermeniler utanmıyor"

Akşener, terör devleti Ermenistan'ın insani ateşkese rağmen Azerbaycan'a Elbrus füzeleri ile saldırdığını belirterek, insanlığın utandığını ancak sadece Ermenilerin utanmadığını söyledi. 

Ermenilerin Gence'ye yönelik son saldırısında henüz bir yaşındaki Medine bebeğin hayatını kaybettiğini kaydeden Akşener, aynı şeyin daha önce Hocalı'da yaşandığını ifade etti.

"Ateşkes masası kurması saçma"

Akşener, Rusya'nın Ermenistan'a silah gönderdiğini belirterek, söz konusu ülkenin ateşkes masası kurmasını "saçma" olarak nitelendirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Fransa'dan meydana gelen Minsk Üçlüsü'nün Ermenistan'ı desteklediğini vurgulayan Akşener, bunun asla geçiştirilecek bir mesele olmadığını söyledi.

"Türkiye artık masada olmalı"

Akşener, Türkiye'nin bundan sonra kurulacak masalarda Azerbaycan'ın yanında olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin her zaman güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Akşener, "İktidar böyle bir vizyona sahip değil." dedi

Ne olmuştu?

Terör devleti Ermenistan, Azerbaycan'daki yerleşim bölgelerini 27 Eylül sabahı hedef alarak, "saldırıyı başlatan taraf" olmuştu. Azerbaycan, bu saldırıları karşılıksız bırakmamış, sivillerin güvenliği ve toprak bütünlüğü için harekete geçmişti. İşgal altındaki topraklarını kurtarmayı hedefleyen Azerbaycan, karşı operasyon başlatmıştı. Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan'a ait mevzileri ortadan kaldırmaya ve işgal altındaki köyleri kurtarmaya başlamıştı. Ermenistan ise sivillere yönelik saldırılarını sürdürmüştü.

Bunun üzerine Azerbaycan ile Ermenistan, Rusya'nın başkenti Moskova'da masaya oturmuştu. İki ülkenin dışişleri bakanları, Dağlık Karabağ'da esirlerin ve cenazelerin karşılıklı iadesi için ateşkes sağlamıştı. Söz konusu masada Türkiye'nin yer almaması ise dikkat çekmişti. Ateşkes metninde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelere AGİT Minsk Grubu tarafından arabuluculuk edileceği ifade edilmişti. 

10 Ekim günü saat 12.00'da başlayan insani ateşkes, kısa süre içerisinde Ermenistan tarafından ihlâl edilmişti. Ermeniler, bir gün bile geçmeden Gence şehrini Elbrus füzeleri ile hedef almıştı. Daha sonra Terter'de bulunan bir kabristanı hedef alan Ermenistan, yine sivillerin ölümüne neden olmuştu.

Ermenistan, 16 Ekim gecesi yine Gence şehrine saldırmış, bu saldırı nedeniyle 13 sivil hayatını kaybederken, 50'den fazla sivil ise yaralanmıştı.

Aliyev: Türkiye olmadan çözülemez!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye olmadan Dağlık Karabağ krizinin çözülemeyeceğini söylemişti. Aliyev, AGİT Minsk Grubu'nun 30 senedir krizi çözemediğine dikkat çekerek, Türkiye'nin masada mutlaka var olması gerektiğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)