Akşener: Erdoğan’ın aklına esti İstanbul Sözleşmesi’ni feshetti!

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve Merkez Bankası Başkanı’nın değiştirilmesini sert ifadelerle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Gece yarısı aklına esmiş ve İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmiş” açıklamasında bulundu.

SİYASET 23.03.2021, 13:48 24.03.2021, 10:12
Akşener: Erdoğan’ın aklına esti İstanbul Sözleşmesi’ni feshetti!

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve Merkez Bankası Başkanı’nın hafta sonunda değiştirilmesini sert ifadelerle eleştirdi. 

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir imzasıyla feshedildiğini hatırlatan Meral Akşener, “Kanunsuz yetkiyle gece yarısı aklına esmiş İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiş” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kimin gözüne nasıl girerim’ diye çırpınıyor’
 
İstanbul Sözleşmesi’nin hedefinin kadınları ve çocukları korumak olduğunu ifade eden Akşener, “Erdoğan panik içerisinde, ‘Kimin gözüne nasıl girerim’ diye çırpınıyor” açıklamasında bulundu.

‘Yandaş gazetenin yazarı merkez bankası başkanı oldu’

Naci Ağbal’ın hafta sonu görevden alınmasını da sert şekilde eleştiren Meral Akşener, bu sistemde Erdoğan’ın izni olmadan faiz artırımına gidilemeyeceğini vurgulayarak, “Yapılan hatalarda aman Erdoğan’a fatura kesilmesin diye, çöp öğütür gibi bürokrat öğütüyor” diye konuştu.

Naci Ağbal için gazetede çıkan ‘Bu operasyonu kim adına çektiniz?’ başlıklı haberini de değerlendiren Akşener, “Cuma sabahı iktidara yakın bir gazete, faiz artırımına ‘tezgâh’ dedi, gece o gazetenin yazarı başkan oldu” dedi.

‘Sebep işte bu zihniyetin kendisidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde kullan-at siyaseti kullandığını vurgulayan Meral Akşener, “19 yıldır icap ettiğinde herkesle ittifak kuran Sayın Erdoğan’dır. İmralı canisi Abdullah Öcalan ittifakı bozmadan devam ettiren biridir da” diye konuştu.

Yatırımcıların Türkiye ekonomisine güvenmediğini ifade eden Meral Akşener, “Herkes doğal olarak piyasalardaki yangının sebebini soruyor. Sebep işte bu zihniyetin kendisidir” açıklamasında bulundu.

‘O koltuğa alışmayın’

Yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na seslenen Meral Akşener, “Merkez Bankası Başkanı'nı 4.5 ay sonra bir gece yarısı görevden almak ekonomiyi uçuruma sürükleyen bir adımdır. O koltuğa yeni talipler var. Ayasofya İmamı, başkanlığa göz kırptı. Sayın Başkan o koltuğa alışmayın” diye konuştu.

‘Gece yarısı aklına esmiş ve İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmiş’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararname ile kendisine ek yetkiler verdiğini söyleyen Meral Akşener, “Sayın Erdoğan, millet iradesini hiçe sayan o kanunsuz yetkiyle, gece yarısı aklına esmiş ve İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmiş” dedi.

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararın bir yetki aşımı olduğuna vurgu yapan Akşener, “Bu yetki aşımı, milletimiz için hak gaspıdır” değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorumlar (0)