Akşener: Erdoğan'a yol göründü, emeklilik hayatında başarılar diliyorum

Partisinin grup toplantısında gündemle ilgili açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yalnızca bir haftada dış borcumuz 1 trilyon 920 milyar arttı.” dedi ve “Erdoğan’a emeklilik hayatında başarılar dilerim” sözlerini kullandı.

SİYASET 24.11.2021, 10:49 24.11.2021, 12:06
Akşener: Erdoğan'a yol göründü, emeklilik hayatında başarılar diliyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündem ekonomi

İYİ Parti lideri Akşener, ekonomi üzerinden iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerde bulundu. Son bir haftada Türkiye’nin dış borcunun 1 trilyon 920 milyar arttığını söyleyen Akşener, hayat pahalılığı konusunda AK Parti cephesinden gelen açıklamalara tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Yalnızca bir haftada dış borcumuz 1 trilyon 920 milyar arttı. Durmak yok, saçlamaya devam. Erdoğan himayesinde saçmalama festivali yine devam ediyor. Erdoğan’ın, bu millete vereceği bir şey kalmadı. Bunlar milletin artık güvenerek yetki verdiği kişiler değil"

"Erdoğan'a emeklilik hayatında başarılar"

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Denizlili kardeşlerimiz sağ olsunlar 29 Ekim Meydanı'na aktılar. Bu, milletin kurduğu bir partinin genel başkanını teneşire yatırmaktan ve partiyi dağıtmaktan söz eden Erdoğan'a 'orada bir dur bakalım' demekti. Milletimiz Denizli'den, ‘İYİ Parti yalnız değildir. Erdoğan senden büyük Allah var' dedi. Denizli 29 Ekim Meydanı, bu ucube sisteme ve bu sistemin neticelerine mahkûm edilen milletimizin köprüden önceki son çıkış uyarısıdır. Denizli'deki kalabalığı gören iktidar mensuplarından bazılarını kaşıntı tutmuş. Dedikodu sıraları kurulmuş. Beştepe koridorlarında panik rüzgârları esmeye başlamış. Verdiğimiz rahatsızlık sebebiyle hiç üzgün değiliz, biz çünkü milletimizin yanındayız, arasındayız. Dedikoducu iktidara söyleyeceğim şudur ki nazar etme ne olur çalış senin de olur. Biz, milletimize tercüman olmak için Denizli’ye gittik. Milletimizle buluşarak, problemlerini, saraydakilere duyuralım istedik. Ve biliyorum ki, onlar da duydular. On binlerce vatandaşımızın, verdiği yanıtları, bize verdikleri mesajları, net bir şekilde duydular. Fakat ar damarı çatlamışlar, sürekli yaptıkları gibi, kulaklarının üzerine yattılar. Duyacaklar. Daha güçlü duyacaklar. Ardından, kulakları sağır edecek biçimde duyacaklar. Son olarak ya gereğini yapacaklar ya da gidecekler. Bu kadar basit. Yalnız, bir şey söyleyeyim mi; Yaklaşık olarak 22 aydır milletimizin arasındayım. Türkiye'yi geziyorum. Görüyorum ki bizim milletimiz, çoktan kararını vermiş. Sayın Erdoğan ve yanındakileri için yol görünmüş. Bavulları toplamı zamanı gelmiş. Hareket saati gelip çatmış. Bu vesileyle Erdoğan'a iyi yolculuklar, emeklilik yaşamında başarılar diliyorum."

"Dış borç, bir haftada 1 trilyon 180 milyar TL arttı"

“Değerli milletvekilleri; Bu kürsüden geçen hafta konuşurken, dolar 10 TL 43 kuruştu. Bu sabah, 13 TL. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bir haftada, dış borcumuz, 1 trilyon 180 milyar TL arttı demek. Şu bol garantili projeler var ya, o 5 müteahhidin kasaları var ya, o kasalara işte 420 milyar TL daha girdi anlamına geliyor. Kendisi şu an, yurtdışında turistik faaliyetler peşinde fakat Damat Bakan’ın, geçen sene ülkemizi içeriye, altın ve dolar cinsinden borçlandıran, zeka dolu stratejik hamlesinin neticeleri, maalesef bugün karşımızda. Damat Bakan’ın olağanüstü vizyonu sağ olsun, aynı zamanda bu artış, cebimizden 320 milyar TL daha çıkması anlamına geliyor. Yani yalnızca bir haftada, Türkiye’nin borcu 1 trilyon 920 milyar TL arttı. 83 milyon vatandaşımızın cebinden, 8 asgari ücrete yakın para çıktı yani. Bu arkadaşlar pek ilgilenmiyor bununla ama yalnızca 1 haftada, alın terimizle geçen yıl üreterek, çalışarak kazandığımız gelirimizin 3’te birini, borç olarak geri ödedik demek.” 

Devamı gelecek...

Yorumlar (1)
Yeşilin dostu 2 yıl önce
Boş keseden atıyorsun.hep boş