Akşener'e Siirt'te 'Kürdistan' sorusu

Akşener, Siirt'te esnafı ziyaret etti, partililerle buluştu.

SİYASET 29.10.2021, 00:39 30.10.2021, 09:00
Akşener'e Siirt'te 'Kürdistan' sorusu

Çeşitli temaslarda bulunmak için şehre gelen İYİ Parti lideri, Güres Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Akşener, yaklaşık olarak iki yıldır gezdiğini ve gittiği her yerde esnafın problemlerine kulak verdiğini belirterek, ziyaretlerinde hükümeti yermediğini, İYİ Parti'yi de övmediğini, yalnızca esnafı dinleyip, problemlerini gündeme getirdiklerini ifade etti.

Ardından Kurtalan ilçesine geçiş yapan Akşener, partililerle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu, yurttaşlarla görüştü, problem ve taleplerine kulak verdi.

'Kürdistan' sorusunu yanıtladı

Cemil Taşkesen isimli esnafın, "Kürtçe yok sayılıyor, kimliğimiz yok sayılıyor, 'Kürdistan' yok sayılıyor. Biz tüm bunlara karşıyız. An itibarıyla sizin geldiğiniz yer 'Kürdistan'dır fakat maalesef ki TBMM'de bu 'Kürdistan' yok sayılıyor." sözleri üzerine İYİ Parti lideri, şöyle konuştu:

"İnsanların Türk, Kürt, Sünni, Alevi olması etnik aidiyetleridir. Mezhepsel aidiyetlere, dini aidiyetlere herkes saygı duymak mecburiyetindedir. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tarif edersen... Ben en başından bu yana bir şey dile getiriyorum. Biz Türkiye'nin hudutları içinde bir bütün müyüz, yoksa değil miyiz? Sorunun yanıtı bir. O yanıtı da verecek olan hem benim hem sensin. Ben bir Türk'üm, sen bir Kürt'sün. Dolayısıyla bir Türk'le bir Kürt'ün vereceği bir yanıttır. Söyleyeceğim ki 'Cemil, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Hakkari'ye denir ya, oraya kadar olan bölgenin içerisinde birçok etnik aidiyet var. Bunlara ilişkin biz bir miyiz, biz bütün müyüz?' Eğer sen buna 'evet' cevabını veriyorsan... Seni inkar eden hiç kimse yok. Onu bu şekilde kabul etmem asla mümkün değil. Bu bir ayrışmadır. Bunu kabul etmem asla mümkün değil."

Bölgedeki faili meçhul cinayetler soruldu

Bir yurttaşın, "Siz İçişleri Bakanı yaptığında Doğu'da kaç faili meçhul cinayet meydana geldi?" şeklindeki soruya Akşener, "Ben bakanken böyle bir şey olmadı. Beni sevmeyebilirsiniz fakat iftira atamazsınız. Ben yalnızca 8 ay bakanlık görevinde bulundum." cevabını verdi.

Akşener'in otomobiline binmesinin akabinde bazı partililer soruyu yönelten yurttaşa tepki gösterdi. Emniyet güçleri olayların büyümesini önleyerek yurttaşı bölgeden uzaklaştırdı.



















Yorumlar (0)