Akşener'e büyük darbe: En yakınındaki isim istifa etti

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde zaferi Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın göğüslemesinin ardından 6’lı masa ortağı İYİ Parti'den ilk istifa haberi geldi.

SİYASET 29.05.2023, 17:59 Şeyda Gül
Akşener'e büyük darbe: En yakınındaki isim istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda partiden istifa ettiğini duyurdu. Mevcut oy oranını korumayı başarı olarak görenlerle birlikte yol yürümenin bir anlamı olmadığını belirten Hocaoğlu, görev aldığı süreçte birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarından helallik istedi.

Şahsi menfaatler devreye girdi

“2011'de ülkemin ve milletimin milli menfaatleri için MHP'de değişim hareketini başlattık. Bu süreç sonucunda kendimi İyi Parti'de buldum” diyen Hocaoğlu, gelinen süreçte yola çıkılan değeri yansıtmayan şahsi menfaatlerin devreye girdiğini söyledi. Şahsi menfaatlerin ülke, vatan millet çıkarları üstünde tutulduğunu gördüğünü dile getiren Hocaoğlu, “Vatanıma, milletimize daha iyi hizmet etmek amacıyla siyaset yapmıştık” dedi.

Liyakatsiz yöneticiler tarafından ciddi alınmadı

“Partiye gönül veren yüzbinlerce üyenin, milyonlarla vatandaşın umudu ciddiyetsiz ve liyakatsiz yöneticiler tarafından ciddiye alınmamıştır” ifadelerini kullanan Hocaoğlu, mevcut oy oranının korunmasını başarı olarak addedenlerle aynı yolda yürümenin bir manasının kalmadığını açıkladı Bu minvalde üyesi bulunduğu partiden ve genel başkan danışmanlığından istifa ettiğini duyuran Hocaoğlu, bu süreçte kendisine inanan ve güvenen tüm dostlarından helallik istedi.

“Sizlerle tanışmak dost arkadaş olmak gerçekten takdire şayandı” diyen Hocaoğlu, görev aldığı süreçte kalbini kırdığı tüm arkadaşlarından da helallik istediğini belirtti.

Yorumlar (0)