Akşener'den 'siyasi cinayetler' açıklaması

Akşener, 'siyasi cinayetler işleneceği' iddialarına dair "Çok fazla bunu gündemimizde tutmamamız gerekiyor diye düşünüyorum." dedi.

SİYASET 12.10.2021, 01:04
Akşener'den 'siyasi cinayetler' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki heyetle partinin genel merkezinde DP (Demokrat Parti) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyarette bulundu. Ziyaretin akabinde açıklamalarda bulunan liderler, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem tavsiyelerini Uysal ve ekip arkadaşlarıyla paylaştığını aktaran Akşener, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar üzerine istişarelerde bulunduklarını dile getirdi.

Ülkemizin istişare kültürünü uzun zamandır yitirdiğini, bunun yeniden tahkim edilmesinin önemli olduğuna işaret eden Akşener, bu kapsamda çok yararlı ve Türkiye'ye ilişkin karşılıklı fikirleri dile getirdikleri bir görüşme yaptıklarını bildirdi.

Uysal da ülkemizin 'derinden nefes almaya' gereksinimi olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin bir sistem krizinin olduğunu, bunun bir devlet krizine doğru ilerlediğini iddia etti.

Demokratik usullerle insanlara düşüncelerini dile getirdiklerini kaydeden Uysal, "Bugün mahallelere sıkışan, kutuplaşan, kimliklere hapsolmuş bir Türkiye değil, yüz yüze medeni rekabeti yapabilen, konuşabilen, ülke ve millet adına söz söyleyen olumlu bir siyasete gereksinim var." yorumunda bulundu.

"Benim inandığım tek bir şey var..."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayet işlenebileceği' açıklamalarına dair soruya Akşener, şöyle cevap verdi:

"Bu tarz duyumlar tabii ki gelir. Kimisi 'Biraz daha dikkatli olun.' diyen alanlardan kimisi de daha sivil alanlardan gelir. O kadarını söyleyeyim. Benim inandığım tek bir şey var, ecel ne bir nefes önce ne bir nefes sonradır. Dolayısıyla tedbir alırsınız fakat bu hususta Sayın Aydın aynı zamanda bunların bu kadar konuşulmaması gerektiğini de dile getiriyor. Ben de kendisine katılıyorum. Çok fazla bunu gündemimizde tutmamamız gerekiyor diye düşünüyorum."

"Aynı düşündeyiz, aynı saftayız"

Bazı parti genel başkanlarının ifade ettiği 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeden önce prensip anlaşması yapılması gerektiği' yönündeki açıklamalar anımsatılan Akşener, Millet İttifakı'nın 31 Mart bileşenlerinin başka, 24 Haziran bileşenlerinin başka olduğunu söyledi.

İYİ Parti lideri, yeni kurulan partilerin de parlamenter sisteme geçiş ile ilgili taleplerinin bulunduğunu belirterek, "Aynı düşüncedeyiz, aynı sayfadayız ancak Millet İttifakı'nın içinde yer alma hususunda henüz oturup masada konuşulmuş değil. Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayının ne olacağı, kim olacağı, nasıl bir prensip sistemi içinde olacağına ilişkin de bir konuşma yapmadık." diye konuştu. 











Yorumlar (0)