Akşener'den seçim çıkışı: Bedavadan başbakanlık istemem

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun'da düzenlenen kongresinde seçimle ilgili konuştu. İYİ Parti olarak seçimden birinci çıkmak istediklerini kaydeden Akşener, "Bedavadan başbakanlık istemem. Başbakan olacaksam hak etmeliyim. Seçimde birinci olmalıyız." ifadelerini kullandı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifini AK Parti'nin "gollük pas" olarak değerlendirmesini de yorumladı.

SİYASET 28.01.2023, 17:09 Hakan Öksüz
Akşener'den seçim çıkışı: Bedavadan başbakanlık istemem

Partisinin Samsun İl Kongresi'nde kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Millet İttifakı tarafından belirlenen adayın, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını iddia eden Akşener, "İYİ Parti kurulmasaydı, diktatörlük sevdalıları tarafından bütün değerleriyle oynanan bir Türkiye manzarası oluşacaktı." dedi.

"İYİ Parti olarak seçimlerde birinci olmalıyız"

14 Mayıs'taki seçimlerde en çok oyu İYİ Parti'nin alacağını ileri süren Meral Akşener, "Millet İttifakı seçimi kazanacak, buna inancımız tam. Gelecekten umudu kalmayan gençler, şiddet mağduru kadınlar ve 6 yaşında evlendirilen çocuklar adına bu seçimi kazanmalıyız. Bedavadan başbakanlık peşinde değilim. Hak ederek, seçimlerde birinci olarak başbakan olmak istiyorum." vurgusunu yaptı.

"Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar"

İYİ Parti'nin sadece kurulmasıyla ve seçime gitmesiyle bile Türkiye'de birçok şeyin değiştiğini kaydeden Akşener, "Bir de seçimi kazandığımızda değişebilecek şeyleri düşünün. Atatürk'ü itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, ona adeta savaş açtılar. Cumhuriyet'in değerlerini görmezden geldiler. Bu ülkeye borçluyuz. Bunu değiştireceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü meselesini gündeme getirmesiyle ilgili de konuşan Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşelim' diyerek verdiği kanun teklifini Erdoğan gollük pas olarak gördü, konuyu anayasaya taşıdı. Onun için tek önemli şey güç kazanmak. Hazırladıkları anayasa değişikliği teklifi o kadar özensiz ki. Başı açık kadınla örtülü olanın arasında zaten sorun yok. Araya nifak tohumları ekmeye mi çalışıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)