Akşener'den Öcalan yorumu
Çanakkale'deki seçim mitinginde iktidara çatan İYİ Parti lideri Akşener, kendileri hakkındaki "Öcalan'ı serbest bırakacaklar!" iddialarına ilişkin konuştu. İktidarın iyice "kafayı kırdığını" kaydeden Akşener, seçim vaatlerini sıraladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale'de miting yapan İYİ Parti lideri Akşener, iktidara verdi veriştirdi. Devletin başında bulunan zihniyetin, kadınları hor gördüğünü kaydeden Akşener, "Recep Bey, İstanbul'daki mitinginde ne dedi? 'Siz karı gibi mutfaktan çıkmayın' demedi mi? Çoluğunu çocuğunu doyurmak için mutfağa giren, alabildiği 1 kilo kıymadan 6-7 çeşit yemek çıkarmaya çalışıyor bu insanlar. Sen de onları aşağılıyorsun. Ulan sizi doğuran da kadın." diyerek tepkisini dile getirdi.
"Sizi işgalci, dinsiz ve imansız olarak görüyorlar"
İktidarın adeta "kafayı kırdığını" kaydeden İYİ Parti lideri, "Bizim için bu meydanlardaki herkes, şerefli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Hangi partiye oy verdikleri önemli değil. Bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adlı ucube sistemi dayatanlar, sizin işgalci olduğunuzu iddia ediyor. Neden? Çünkü onlara oy vermiyorsunuz. Daha da kötüsü 'dinsiz ve imansız' diyorlar. Bunu söylemek şirktir. Sen kimsin de birine imansız diyebiliyorsun? Şahadet getiren herkes Müslümandır." dedi.
Öcalan iddialarına yanıt: "Kendisi değil miydi 'Bizim Mehmet ziyarete gitti' diyen?"
Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı kastederek, "Daha İstiklal Marşı'nı ezbere okuyamıyorlar. Çakma milliyetçiler. Pudra şekeri çeken, yan gelip yatarak yaşayan asalaklar hakkında konuşmayalım diye hepimize bir şeyler diyorlar. Güya ben faili meçhulcü ve PKK'lıymışım. Çok daha komik bir iddiaları var. Güya kazanınca bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı salıverecekmişiz. Kendisi değil miydi zamanında 'Bizim Mehmet ziyarete gitti' diyen?" vurgusunu yaptı.
11 bin köy okulu açılacak, 100 bin öğretmen atanacak
Seçimi kazandıktan sonra 11 bin köy okulunu tekrar açacaklarını ve 100 bin öğretmen atayacaklarını belirten İYİ Parti lideri, "Ben de başbakan olacağım. Gençler, SSK ya da Bağ-Kur ödemeyecek. Çiftçilerin borçları yapılandırılacak. Parlamenter sisteme geçme sözümüz var. Bu ucube sistemi söküp atabileceğimiz son seçimdeyiz. Güya kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız. Öyle diyorlar. Biz şampanya patlatacakmışız, onlar da secdeye kapanacakmış. Yahu haramın dibine vuran sizsiniz. Gemiciklerin dibine vuran sizsiniz." değerlendirmelerinde bulundu.