Akşener'den masaya dönüş sinyali: Şartını açıkladı!

Altılı masanın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine rest çeken ve sert bir basın açıklamasında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masaya dönebileceğinin sinyalini verdi. Bir televizyon yayınına bağlanan Akşener, masaya dönmesi için yapılması gerekenden bahsetti.

SİYASET 06.03.2023, 08:35 Hakan Öksüz
Akşener'den masaya dönüş sinyali: Şartını açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki hafta cuma günü rest çekerek altılı masadan ayrılması, hafta sonu boyunca siyasi arenadaki gelişmelerin tartışılmasına neden oldu. Gazeteci Candaş Tolga Işık ile telefonda görüşen Akşener, tartışmalı son altılı masa toplantısında yaşananları anlattı. 

5 siyasi parti lideri bugün bir araya geliyor

Millet İttifakı'ndan bugün yapılacak açıklama merakla bekleniyor. CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri bugün buluşacak. 5 siyasi parti lideri, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelecek. Akşener'in toplantıya katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

"Kemal Bey milletin önerisini kabul ederse..."

Kritik görüşme öncesi Meral Akşener'den gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Dün akşam bir televizyon kanalının yayınına bağlanan İYİ Parti lideri, masaya dönmesinin şartı olarak "aday talebinin onaylanması" gerektiğini söyledi. Akşener, "Kemal Bey milletin önerisini kabul ederse gurur yapmam, masaya dönerim." ifadelerini kullandı.

"Yavaş ve İmamoğlu'nun anketlerde karşılığı daha yüksek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Akşener, "Anketlerde onların ismi, benim de Kemal Bey'in de önünde." dedi. 

Bugün gerçekleştirilecek toplantı öncesi Saadet Partisi'nden partililerine çağrı geldi. Saat 16.30'da Saadet Partisi teşkilatlarının genel merkez önüne gelmesi yönünde çağrı yapıldı.  

Yorumlar (0)