Akşener'den KYK mesajı: “Gençlere istihdam yaratın”

KYK borçlarından enflasyon farkı ve faizin silinmesi hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sonunda çağrımız karşılık buldu ve gençlerimiz bir nebze nefes aldı. Ancak yetmez. Bu gençlerin mevcut borçlarını ödeyebilmeleri için sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayın. Gençlere istihdam yaratın” dedi.

SİYASET 20.07.2022, 17:39 21.07.2022, 16:56
Akşener'den KYK mesajı: “Gençlere istihdam yaratın”

Giresun’u ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yağlıdere ilçesinde gündemdeki konuları değerlendirdi. KYK düzenlemesine ilişkin görüşlerini paylaşan Akşener, üniversite mezunu olmasına rağmen işsiz kalan birçok genç olduğunu vurgulayarak, “Bu gençlerin mevcut borçlarını ödeyebilmeleri için sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayın. Gençlere istihdam yaratın” ifadelerini kullandı. 

“Siyasetçilerin görevi, gençlerin hem bugününü hem de yarınını inşa etmektir”

Yağlıdere halkına hitap eden Akşener, “Siyaset demek, hizmet demek. Bir neslin geleceğini hazırlamak demek. Siyasetçilerin görevi, gençlerin hem bugününü hem de yarınını inşa etmektir. Bizlerin görevi; esnafımızın, çiftçimizin, köylümüzün, memurumuzun, emeklimizin, işçimizin, öğrencimizin, EYT mağduru vatandaşımızın sorununa çözüm üretmektir. Peki, hükümet bunu yapıyor mu? Tabi ki hayır. Türkiye’de, ‘Ceketimi koysam yine beni seçerler’ diye bir siyasi anlayış var” şeklinde konuştu. 

“Bu gençler artık evde boş boş yatmak istemiyor”

Her kesimin sorunlarını meclis gündemine taşıdıklarını dile getiren Akşener, “Bildiğiniz gibi KYK borçlarından faizleri sildiler. Biz şimdi yeni bir şey öneriyoruz. Bu gençlerin işsizlik sorunu var. Birçok mezun çocuğumuz iş bulamıyor. Bunlar acilen iş güç sahibi olmak zorunda. Üniversite mezunu olan, aynı zamanda KYK borcu bulunan bu çocuklarımızın paraya ihtiyacı var. Gençlere istihdam yaratın. Gençlerin mevcut borçlarını ödeyebilmeleri için sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayın. Bu gençler artık evde boş boş yatmak istemiyor, iş hayatında yerini almak istiyor” dedi.

Yorumlar (0)